Манчестър Сити се върна към победите, надвивайки Брайтън с 2:1

...
Манчестър Сити се върна към победите, надвивайки Брайтън с 2:1
Коментари Харесай

Сити се върна към победите с успех над Брайтън, а Холанд се върна към головете

Манчестър Сити се върна към успехите, надделявайки Брайтън с 2:1 в дуел от деветия кръг на Висшата лига. Хулиан Алварес и Ерлинг Холанд бяха точни за първенците, а Ансу Фати се разписа за гостите. 

С триумфа отборът на Пеп Гуардиола излезе краткотрайно на първото място с 21 точки. Брайтън е седми с 16. 

" Гражданите " съумяха да поведат в резултата още в седмата минута, когато Жереми Доку от аутлинията върна към Хулиан Алварес, а международният първенец с лекост прати топката в горния ляв ъгъл. 

След четвърт час игра Роберто Де Дзерби трябваше да прави насилствена промяна, откакто Дани Уелбек се контузи и бе сменен от Евън Фъргюсън. 

В 19-ата минута преднината на Ман Сити бе удвоена от Ерлинг Холанд, който се измъкна от отбраната на Брайтън и с изстрел от границатта на наказателното поле не остави късмет на Джейсън Стийл.

В началото на втората част " чайките " бяха покрай попадение, само че изстрел на Паскал Грос мина на сантиметри около вратата. 

В 68-ата минута центрирана топка стигна до Ерлинг Холанд, който мигновенно шутира, само че Стийл със страховит инстикт не разреши на норвежеца да вкара второто си попадение в срещата. 

Гостите съумяха да върнат един гол в 73-ата минута, когато Ансу Фати стигна до топката в накказателното поле и я прати в долния ляв ъгъл на Щефан Ортега. 

В добавеното време на срещата Мануел Аканджи получи втори жълт картон и бе изпъден от игра. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР