Манчестър Сити се наложи с 3:1 над Нюкасъл и след

...
Манчестър Сити се наложи с 3:1 над Нюкасъл и след
Коментари Харесай

Ман Сити влезе отново в победния път, Агуеро с хеттрик отказа Нюкасъл

Манчестър Сити се наложи с 3:1 над Нюкасъл и след неверната стъпка против Ливърпул, се върна на пътя на успехите.

На собствен терен "гражданите " не са губили точки от август месец, а с трите взети в този момент възвърне преднината си от 12 точки пред Ман Юнайтед.

В пети следващ мач Сити не съумя да резервира суха мрежа, само че хеттрик на Серхио Агуеро обезврежда желанието на Нюкасъл.

Още в първата минута Кристиан Атсу опита да стресне стража на Сити Едерсон, само че до такава степен стигнаха стремежите на Нюкасъл.

В 18-та минута Рахийм Стърлинг получи страховит пас от Давид Силва, само че бе няколко педи в засада и макар че прати топката във вратата, попадение не бе зачетено.

В 34-та минута добра акция сред Давид Силва и Зинченко не приключи с попадение, само че в идната офанзива на Ман Сити, в същата минута, Серхио Агуеро засече съвършено центриране на Кевин Де Брюин отляво и откри резултата, като единствено леко отклони с глава топката в мрежата.

Де Брюин стреля рисково в 40-та минута, само че вратарят на гостите се намеси. Белгиецът за следващ път бе моторът в концепцията на Гуардиола, а насочи и куп удари към съперниковата врата.

В 60-та минута Серхио Агуеро можеше да завърши всичко, само че Айзък Хейдън мазета тъкмо преди аржентинецът да засече в мрежата.

Все отново и вторият гол във вратата на Нюкасъл не закъсня, като Рахийм Стърлинг завоюва дузпа в 62-та минута, арестуван от Хавиер Манкийо в пеналта. Агуеро застана зад топката и материализира наказателния удар за 2:0.

Нюкасъл въпреки всичко съумя да вкара гол на "Етихад ". В 67-та минута Джейкъб Мърфи бе изведен чудесно от Киърън Кларк. Той напредна самичък против Едерсон и с добър завършващ удар наказа защитата на Сити.

В 70-та минута Карл Дарлоу избави необикновен удар на Рахийм Стърлинг, а не след дълго пристигна и най-хубавото друго състояние, в което Нюкасъл можеше да изравни.

Едерсон не съумя да улови топката, откакто Мохамед Диаме нахлу отляво в пеналта, и за малко нападателят на Нюкасъл да успее да добави във вратата.

Серхио Агуеро обаче оформи хеттрика си в 83-та минута, с цел да успокои обстановката на "Етихад ". Лирой Сане мина през няколко бранители на Нюкасъл с лекост, с цел да откри Агуеро на позиция за обстрел в пеналта и той нямаше по какъв начин да сгреши за 3:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР