Манчестър Сити се класира за полуфиналите на турнира за Купата

...
Манчестър Сити се класира за полуфиналите на турнира за Купата
Коментари Харесай

Драма с дузпи между Лестър и Манчестър Сити, Варди герой и антигерой

Манчестър Сити се класира за полуфиналите на шампионата за Купата на Лигата. " Гражданите " надвиха след дузпи над Лестър като посетител в мач от 1/4-финалите на шампионата. В постоянното време и продълженията срещата приключи при резултат 1:1, а при осъществяванията от 11-метра Сити съумя да завоюва с 4:3.

Момчетата на Пеп Гуардиола поведоха с попадение на Бернардо Силва в 26-ата минута. В основата му бе Илкай Гюндоган, който откри чудесно своя противник.

Драмата настъпи в даденото от рефера Робърд Мадли продължение на срещата. В неговата шеста минута съдията отсъди дузпа за нарушаване на Кайл Уолкър в наказателното поле на Сити, а Джейми Варди бе безмилостен - 1:1.

Така дуела влезе в продължения. През първото от тях Хари Макгуайър имаше отлична опция да осъществя за " лисиците ", само че не съумя. Манчестър Сити пък имаше съществени искания за дузпа за нарушаване против Кайл Уолкър, само че вместо това съдията сподели жълт картон за симулация на бранителя на гостите.

През второто продължение Лестър имаше по-добри благоприятни условия за гол, само че те не бяха осъществени и спечелилият се реши с дузпи.

Дузпите бяха по АББА система, при която извършва първо единият тим една дузпа, по-късно две следващия дузпи извършва другият тим. Следва още веднъж две от първия тим, две от втория и така нататък

Фукс бе прецизен за Лестър, а идващите две дузпи за Сити бяха вкарани от Гюндоган и Туре. Лестър още веднъж обърна до 3:2 посредством Макгуайър и Ибора. Лукас Нмеча и Габриел Жезус направих 4:3 за " жителите " при дузпите. Звездата на " лисиците " Джейми Варди обаче прати топката около вратата. Последва осъществяване на Риад Марез, само че Браво мазета и прати Манчестър Сити на полуфинал.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР