Манчестър Сити продължава да мачка яко съперниците си в Премиършип.

...
Манчестър Сити продължава да мачка яко съперниците си в Премиършип.
Коментари Харесай

Сити натроши яко грънците на Стоук и е еднолично на върха

Манчестър Сити продължава да мачка крепко противниците си в Премиършип. Поредната жертва на "гражданите " беше гостуващият Стоук Сити, който сходно на доста други този сезон си потегли с цялостна кошница от "Етихад ".

Момчетата на Хосеп Гуардиола разрушиха грънците на "грънчарите " със 7:2, само че можеха да бият и с доста, доста повече. Но в последна сметка и този погром се оказа задоволителен за трите точки, с които Сити се откъсна еднолично отпред след хикса на градския противник Юнайтед с Ливърпул по-рано в съботния ден.

Габриел Жезус беше единственият, който наниза две попадения, другите бяха дело на Рахийм Стърлинг, Давид Силва, Фернандиньо, Лерой Сане и Бернардо Силва. За жалките в този мач "грънчари " прецизен беше само Маме Бирам Диуф, а вторият им гол беше в действителност автогол на Кайл Уокър.

Мачът стартира във вихрено движение за домакините и още тогава си личеше чия ще е самодейността в този мач. Лерой Сане изпусна първия късмет в 8-та минута, само че малко по-късно стартира да се извива и бурята пред вратата на Стоук Сити.

Началото на всичко даде Габриел Жезус в 17-та минута. Тогава бразилецът получи страховит пас на празна врата от Кайл Уокър и изпреварвайки двама бранители прониза мрежата за 1:0. От там стартира унижението за гостите.

Само две минути по-късно Кевин де Брюин за следващ път начена страхотна офанзива и с едно подаване извади Лерой Сане зад отбраната. Германският национал пусна на празна врата и на метър пред голлинията за Рахийм Стърлинг и той нямаше по какъв начин да обърка - 2:0.

Момчетата на Хосеп Гуардиола обаче не стопираха до тук. В 27-та минута Рахийм Стърлинг се прояви като помощник и с прелестен пас откри пред вратарското поле Давид Силва, който литна бранител и наниза топката в мрежата за 3:0.

Тук някъде домакините понижиха оборотите и можеха да си изпатят за това. В края на полувремето Стоук понижи на 1:3, като тогава Хесе Родригес и Маме Бирам Диуф комбинираха прелестно, което разреши на сенегалеца да излезе на стрелкова позиция, той би, топката рикошира в бранител и влезе в мрежата за първия гол на гостите.

А две минутки след подновяването на играта интригата се върна с цялостна мощ. Тогава Кайл Уокър почисти несъобразително едно центриране във вратарското поле и неспасяемо насочи топката във вратата си - 2:3.

Този процес обаче ядоса крепко домакините и те натиснаха крепко газта. Което докара до ужасяващ разгром за противника. Още в 55-та минута Сити дръпна още веднъж с два гола задатък. Тогава Кевин де Брюин за следващ път се изяви като помощник и откри на страхотна позиция Габриел Жезус, който вкара втория си гол в мача за 4:2.

Ядосаните "граждани " продължиха да налитат като оси. И след час игра към този момент водеха с 5:2. Тогава Фабиан Делф пусна леко една топка за Фернандиньо на към 30 метра от вратата и бразилецът с невероятна тупалка опъна мрежата за пети път.

Това обаче не се стори задоволително за момчетата на Гуардиола. Те поведоха с 6:2 единствено две минути по-късно, когато Лерой Сане получи една топка на левия фланг и с удар от дребен ъгъл прониза стража на противника.

А това не беше всичко в този мач. В 79-та минута Рахийм Стърлинг записа втората си асистенция в дуела, когато откри Бернардо Силва на преференциална позиция и той откри головата си сметка в този дуел, с цел да оформи крайното 7:2. Много тежък разгром!

След този процес Сити еднолично излезе на върха на класирането в Премиършип с 22 точки и шеста поредна победа, като те са към този момент общо седем от осем мача. Преследвачът Манчестър Юнайтед към този момент изостава на две точки със своите 20 в актива.

Стоук Сити остава малко над чертата на изпадащите със своите 8 точки, само че може да падне под нея според от развиването на останалите мачове от кръга. Със сигурност обаче "грънчарите " имат върху какво да мислят след този дуел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР