Манчестър Сити продължава борбата на три фронта през този сезон,

...
Манчестър Сити продължава борбата на три фронта през този сезон,
Коментари Харесай

Ман Сити обмисля раздяла с петима през лятото

Манчестър Сити продължава битката на три фронта през този сезон, като клубът към момента има късмет да завоюва Премиър лийг, ФА Къп и Шампионската лига. Междувременно обаче шефовете на жителите към този момент работят по лятната селекция и търсят способи по какъв начин да създадат състава още по-силен за идната акция. Говори се, че клубът ще притегли централен бранител, крило и халф през лятото, като в това време се чака и някои играчи от сегашния състав да си тръгнат, написа " Спортс Мол ". Става въпрос за Илкай Гюндоган, Бернардо Силва, Жоао Кансело, Аймерик Лапорт и Скот Карсън.

Договорът на Гюндоган изтича и на този стадий везните повече клонят към това да си тръгне като свободен сътрудник. Макар да си остава значима фигура в тима и даже да получи капитанската лента, германецът към този момент е на 32 години и в клуба считат, че е време да освежат халфовата линия, като са се прицалили в Джуд Белингам. Изглежда той ще заеме мястото точно на напускащия Гюндоган, към който пък има сериозен интерес от много тимове.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
За Бернардо Силва от много време се приказва, че желае да напусне " Етихад ", само че към този момент това не се случи. Изглежда обаче през лятото от клуба са подготвени най-сетне да удовлетворят желанието на играча. Почти несъмнено той ще се насочи в посока Барселона. Каталунците от дълго време пробват да го вземат в състава си, а и самият футболист желае да опита шанса си на " Камп Ноу ", като по този начин ще бъде и по-близо до фамилията си.

Аймерик Лапорт пък е различен състезател, който се чака самичък да изиска трансфер. Той не може да се пребори с конкуренция за място в центъра на защитата през този сезон, като е записал едвам 6 мача в Премиър лийг. Испанецът е неудовлетворен от дребното минути, които получава и се чака да изиска трансфер. И за него се приказва, че евентуално ще поеме в посока Барселона.
 Официално: Хулиан Алварес се обвърза с Ман Сити до 2028 година Официално: Хулиан Алварес се обвърза с Ман Сити до 2028 година
За Жоао Кансело раздялата наподобява повече от разумна. Той влезе в спор с Джосеп Гуардиола и още през зимата португалецът изненадващо бе пратен чартърен в Байерн (Мюнхен). Засега " баварците " не дават индикации, че ще го задържат за непрекъснато, тъй че той може и да се завърне на " Етихад " през лятото, само че даже и това да се случи, на Кансело ще бъде издирван нов тим и той няма повече да играе за " жителите ".

Последният напускащ също не е изключително неочакван. 37-годишният деец Скот Карсън е трети избор под рамката за Джосеп Гуардиола и наподобява не влиза в дълготрайните проекти на клуба. Договорът му изтича през лятото и няма да бъде възобновен.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР