Манчестър Сити приема Лестър Сити в последен мач от 37-ия

...
Манчестър Сити приема Лестър Сити в последен мач от 37-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Фамозен гол доближава на милиметри Сити до титлата

Манчестър Сити приема Лестър Сити в финален мач от 37-ия кръг на британската Висша лига. „ Гражданите” са в гневно съревнование с Ливърпул за купата на Англия през сезон 2018/19 и нямат право на неверна стъпка до края, в случай че и двата тима печелят мачовете си до края.

 live МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛЕСТЪР СИТИ 1:0

1:0 Венсан Компани (71')

Хосеп Гуардиола прави една смяна в стартовия състав, като Фил Фодън заменя Лерой Сане, до момента в който Брендън Роджърс не прави никакви промени в 11-орката на „ лисиците” след триумфа с 3:0 над Арсенал в последния кръг.

Манчестър Сити започва със злокобно движение мача на „ Етихад” против Лестър, пробвайки отвред да откри междина сред отбраната на „ лисиците”. Въпреки това точно гостите можеха да открият резултата първи, откакто в деветата минута десният бек Рикардо Перейра бе открит в наказателното поле, а Венсан Компани се хвърли самопожертвователно, с цел да блокира опита на бранителя.

Три по-късно защитата на гостите работи аматьорски, оставяйки безусловно непокрит Фил Фодън, който стреля от границата на наказателното поле. За благополучие на Брендън Роджърс топката бе в обсега на Каспер Шмайхел, който улови. Миг по-късно Джейми Варди комбинира в половината на Сити с Юри Тилеманс, който насочи удар, само че той бе задоволително стеснителен за Едерсон, който улови.

Полека-лека Сити откри своята игра и след първите 20 минути съвсем не ставахме очевидци на минава на топката в половината на Манчестър Сити. Тимът, воден от Хосеп Гуардиола, стартира да ползва дълги и диагонални пасове, разкъсвайки линиите на "лисиците ", а Лестър мъчно успяваше да се оправи с набезите на "гражданите ". Сити бе близо да порази вратата на Лестър след половин час игра, когато Бернардо Силва майсторски финтира много противникови футболисти, само че Джони Евънс блокира с тяло удара му.

Манчестър Сити имаше искания за углавен удар против Лестър Сити в 21-ата минута. Топката бе пратена по диагонал към Рахийм Стърлинг, който бе преследван от Джони Евънс, а Стърлинг бутна топката, пробвайки да трансферира бранителя, само че тя се докосна до лявата му ръка, след което и в дясната му, само че реферът Майк Дийн не свири дузпа за „ гражданите”.

В 32-ата минута Манчестър Сити стигна до най-опасната си опция към този миг, откакто топката бе центрирана на първа греда от ъглов удар. Там изведнъж изскочи Серхио Агуеро и с тил към вратата на Шмайхел нанесе удар с глава. Датският вратар на „ лисиците” някак реагира и с една ръка прати топката в напречната греда, след което тя се върна към терена. В края на частта пък Каспер Шмайхел отразява от междинна отдалеченост на Бернардо, само че без проблеми.

В 52-ата минута пристигна първият огромен късмет на сметката на Манчестър Сити. Топката бе центрирана в наказателното поле от Кайл Уокър, а Давид Силва надскочи Рикардо Перейра и върна паралелно за Рахийм Стърлинг, който бе оставен непокрит пред вратата на Шмайхел и стреля с глава, само че прати топката над напречната греда. Секунди по-късно Стърлинг овладя топката в половината на Лестър и напредна, след което стреля от отдалеченост с левия крайник, само че топката излетя надалеч от вратата на Шмайхел.В 58-ата минута Илкан Гюндоган стреля превъзходна пред дъгата, намирайки пространство сред бранителите на Лестър, а топката за негово злощастие прелетя настрана от десния непряк дирек на вратата на гостите.

В 63-ата минута пристигна свръхестествен късмет за Лестър Сити. Хари Магуайър напредна стихийно отляво, подминавайки много съперникови футболисти, само че най-после бранителят реши да подаде за Джеймс Мадисън. Плеймейкърът на Лестър овладя и стреля от междинна отдалеченост, а топката мина плашещо близо край левия непряк дирек на Едерсон. Шест по-късно пристигна следващ страховит късмет за Манчестър Сити, откакто Джони Евънс направи всичко допустимо да даде гол за домакините. Топката бе пусната по земя през него леко, а той не я почисти и тя мина сред краката му. След това Агуеро се откъсна зад отбраната и стреля, само че Каспер Шмайхел отрази.

Миг по-късно Сити откри резултата след извънреден гол на капитана Венсан Компани. Белгиецът означи първия си гол на сезона, откакто стреля от отдалеченост и прати топката тъкмо в сглобката на Шмайхел, с цел да открие резултата.
Срещата е с начален час 22,00 и ще можете да гледате онлайн по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG ще следи всичко забавно, протичащо се на "Етихад " с текст и богато видеосъдържание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР