Манчестър Сити постигна важен успех в битката за титлата, след

...
Манчестър Сити постигна важен успех в битката за титлата, след
Коментари Харесай

Сити се справи с Лийдс и дръпна с четири точки на Арсенал, Гюндоган пропуска да вкара хеттрик

Манчестър Сити реализира значим триумф в борбата за купата, откакто се наложи над Лийдс с 2:1 вкъщи в мач от 35-ия кръг на британската Висша лига. На " Етихад " домакините имаха доста благоприятни условия за гол и най-после получиха попадение, само че не сбъркаха в битката за първото място с Арсенал и поведоха с четири точки на " топчиите " на върха в класирането.


Преди началото на дуела бе изпят националният химн на Англия във връзка днешната коронация на Крал Чарлз III. Възпитаниците на Пеп Гуардиола стартираха мощно срещата и изпуснаха две положителни благоприятни условия посредством Хулиан Алварес и Ерлинг Холанд в първия четвърт час игра. Скоро по-късно обаче натискът им даде резултат и Рияд Марез откри Илкай Гюндоган малко пред наказателното поле. Германският национал с обмислен шут не остави шансове на стража на " белите " Джоел Роблес. Отново Гюндоган бе в прегръдките на своите съотборници, като се разписа по еднакъв метод след пас на Марез, само че удар в другия ъгъл на Роблес.

След паузата Сити направиха още няколко пропуща, в това число и греда на Холанд, а шест минути преди края на постоянното време получиха правото да изпълнят дузпа за нарушаване против Фил Фодън. Зад топката застана Гюндоган в търсене на първи хеттрик в кариерата. Полузащитникът на " жителите " обаче се провали от бялата точка, а любопитен кадър улови Гуардиола, който сочеше към Холанд, казвайки, че той е трябвало да извърши единадесетметровия углавен удар. Малко по-късно домакините бяха осъдени за невнимателно деяние в защита от Родриго, само че това бе и всичко от Лийдс в тази среща.

Така първенците помрачиха дебюта на новия управител на гостите Сам Алардайс, като дръпнаха с четири точки на втория Арсенал, при еднакъв брой мачове. Лийдс продължава битката си за избавление, като е 17-и с 30 пункта. Толкова имат намиращите се над и под тях отбори на Лестър и Нотингам, които обаче занапред ще играят своите срещи. За Алардайс и компания следва домакинство на борещия се за топ 4 Нюкасъл, а Сити ще гостуват на Реал Мадрид в първи полуфинал от Шампионската лига, преди да се върнат към уговорките си в Премиършип с посещение на различен закъсал тим - Евертън.

В различен мач, Челси прекъсна поредност от шест следващи загуби във всички шампионати, печелейки гостуването си на Борнемут с 3:1. Конър Галахър, Беноа Бадиашиле и Жоао Феликс бяха точни за " сините ", а за " черешките " се разписа Матиас Вина. Това бе и първа победа за лондончани под управлението на краткотрайния управител Франк Лампард.

Останалите резултати:

Тотнъм - Кристъл Палас 1:0

Уулвърхемптън - Астън Вила 1:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР