Манчестър Сити постигна много повече от това да стане шампион

...
Манчестър Сити постигна много повече от това да стане шампион
Коментари Харесай

Постиженията на Гуардиола в цифри

" Манчестър Сити " реализира доста повече от това да стане първенец на Англия за втора поредна година. " Гражданите " завоюваха последните си 14 мача от шампионата и приключиха с точка пред " Ливърпул ". Тимът на Хосеп Гуардиола изоставаше с 10 в края на предишния декември, което трансформира четвъртата им купа от 2011 година насам във впечатляващо достижение.

В основата на триумфа е мениджърът Хосеп Гуардиола, за който това е осми трофей в последното десетилетие. След треньорския си дебют през 2008 година 48-годишният експерт е извел отбора си до място в Топ 3 във всеки един сезон. За този интервал тимовете му са спечелили 906 точки от 1104 вероятни - 82%.
" Манчестър Сити " е първенец! " Гражданите " сториха нужното за втора поредна купа на Англия "Ливърпул " приключи на една точка зад "небесносините "
Миналият сезон бе най-силният в мениджърската кариера на Пеп във връзка с точковия актив. " Манчестър Сити " завоюва купата с рекордните 100 точки от 114 вероятни.

" След 100-те точки и международното състезание, имах известни терзания. Всички в клуба обаче се раздадоха и в този момент сме на път да спечелим Къмюнити Шийлд, Карабао Къп, Висшата лига и Купата на футболната асоциация. Стигнахме надалеч и в Шампионската лига ", съобщи Гуардиола.

" Най-тежко бе в шампионата. Безспорно най-трудният сезон. Печелил съм в Испания и Германия, само че " Ливърпул " бе най-силният съперник, доста първокласен тим "

Неслучайно Пеп е считан за най-хубавият треньор в света сега. И въпреки всичко няма гаранции, че ще продължи да поддържа това високо равнище. Особено в случай че прогнозите му за идната акция в Англия се осъществен.

" Ливърпул " още веднъж ще е към върха, а останалите ще се подсилят. Очаквам " Юнайтед " да се завърне, " Челси " е в положителни ръце при Маурицио Сари, " Тотнъм " е на край в Шампионската лига, " Арсенал " ще е по-добре. Но одобряваме предизвикването и ще бъдем даже по-силни и по-подготвени през идващия сезон, давам обещание ви ", убеден е Гурадиола.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР