Манчестър Сити посреща Байерн (Мюнхен) в първи мач от най-интересната четвъртфинална

...
Манчестър Сити посреща Байерн (Мюнхен) в първи мач от най-интересната четвъртфинална
Коментари Харесай

Съставите на Манчестър Сити и Байерн , интересни рокади при баварците

Манчестър Сити посреща Байерн (Мюнхен) в първи мач от най-интересната четвъртфинална двойка в Шампионската лига довечера. Двата тима не са се срещали между тях от далечната 2014 година, когато си разменят по една победа в груповата фаза на шампионата, като последният мач сред тях приключи 3:2 за англичаните, a ментор на баварския гранд тогава бе точно Пеп Гуардиола.

И двата отбора не крият упоритостите си за успех в най-престижния европейски клубен шампионат, като испанският управител на “гражданите ” сигурно ще е пределно стимулиран в срещата с някогашния си тим. Гуардиола към момента преследва трофея в Шампионската лига с Манчестър Сити и Байерн се явява величествен тест за постигането на тази цел.

Пеп Гуардиола няма да може да употребява Фил Фоудън, който към момента се възвръща след интервенция за унищожаване на апендикс. Гуардиола прави единствено една смяна спрямо успеха над Саутхамптън през уикенда, като Бернардо Силва заменя Риад Марез в титулярните 11. Едерсон започва на вратата, като пред него ще работят Джон Стоунс, Мануел Аканжи, Рубен Диаш и  Нейтън Аке. В средата на терена като халфове ще бъдат Родри, Кевин Де Бройне и Илкай Гюндоган, а в предни позиции ще са Бернардо Силва, головата машина Ерлинг Холанд и Джак Грийлиш.

За сметка на това новият ментор на Байерн Томас Тухел подхваща редица рокади в състава си. Toй няма да може да употребява контузения Ерик Максим Чупо-Мотинг, а Мануел Нойер и Люка Ернандес също не престават да лекуват тежките си контузии. Тухел е оставил на пейката Томас Мюлер и Садио Мане, а в ролята на подправена деветка ще работи Серж Гнабри. Специалистът залага на Павар, де Лихт, Упамекано и Дейвис в отбраната пред Зомер. Йошуа Кимих и Леон Горетцка ще работят като опорни халфове, а Льорой Сане и Кингсли Коман ще сменят местата си по крилата. Джамал Мусиала ще бъде зад към този момент упоменатия Серж Гнабри, като не е изключено ролята на подправена деветка да се поема и от Сане и да има непрекъснати ротации в състава.

МАНЧЕСТЪР СИТИ(4-2-3-1) : Едерсон; Стоунс, Аканжи, Диаш, Аке; Родри, Гюндоган; Силва, Де Бройне Грийлиш; Холанд

БАЙЕРН (4-2-3-1) : Зомер; Павар, Упамекано, Де Лихт, А. Дейвис; Кимих, Горетцка; Сане, Мусиала, Коман; Гнабри

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР