Манчестър Сити отпадна на четвъртфиналната фаза на Шампионската лига от

...
Манчестър Сити отпадна на четвъртфиналната фаза на Шампионската лига от
Коментари Харесай

Гуардиола с анти-рекорд в Шампионска лига

Манчестър Сити отпадна на четвъртфиналната фаза на Шампионската лига от Ливърпул, а Хосеп Гуардиола записа един анти-рекорд, откакто бе изпъден в мача реванш на „ Етихад “.

Гуардиола бе извънредно обиден поради непризнатия втори гол във вратата на Ливърпул и след последния съдийски сигнал на първата част влезе в изострен устен конфликт с рефера Матеу Лаос, който в последна сметка го изпрати да гледа втората част от трибуните на „ Етихад “.

По този метод Гуардиола за повторно в своята треньорска кариера бе изпъден в мач от Шампионската лига.

Така Хосеп Гуардиола се изравни с Жорже Жезус и Хорхе Сампаоли, които са треньорите гонени най-вече в историята на Шампионската лига.

Предишният път, в който Гуардиола бе изпъден в мач от Шампионската лига бе на четвъртфиналната фаза на шампионата през сезон 2008/09 в мача сред Барселона и Байерн Мюнхен. Арбитърът, който тогава изгони Пеп бе Хауърд Уеб. Гуардиола стачкува бурно за неотсъдена дузпа против Лионел Меси.

Жорже Жезус бе изпъден през сезон 2011/12 по време на мача сред Базел и Бенфика и през сезон 2016/17 по време на дуела сред Реал Мадрид и Спортинг Лисабон. И двете срещи са от груповата фаза на Шампионската лига. Той бе изпъден от съдиите Виктор Касай и Паоло Талиавенто.

Хорхе Сампаоли от своя страна бе изпъден на два пъти в единствения сезон, в който води тим в Шампионска лига. Той бе отпред на Севиля през 2016/17. Марк Клатенбърг го изгони от треньорското му място на мача сред Севиля и Ювентус в груповата фаза на шампионата. След това аржентинският експерт бе изпъден от Даниеле Орсато по време на осминафиналния мач реванш от Шампионската лига сред Лестър и Севиля.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР