Манчестър Сити отговори незабавно на решението на УЕФА да прехвърли

...
Манчестър Сити отговори незабавно на решението на УЕФА да прехвърли
Коментари Харесай

Манчестър Сити реагира остро на решението на УЕФА

Манчестър Сити отговори неотложно на решението на УЕФА да трансферира следствието върху възможното нарушаване от страна на британския клуб на разпоредбите за „ Финансов феърплей “ на Комисията за финансов надзор, което би могло да докара до наказване на „ жителите “ и възможното изключване на тима от Шампионска лига през идващия сезон, в случай че се потвърди, че клубът е отговорен.

В изказването си британският тим внезапно се сблъсква с УЕФА и с ръководителя на органа за финансов надзор на клубовете – някогашният министър председател на Белгия Ив Льотерм.

„ Манчестър Сити е отчаян, само че за жалост не е сюрпризиран от неочакваното оповестяване на прехвърлянето на случая направено от основния следовател Ив Льотерм “, се споделя в изказването на британския клуб.

„ Манчестър Сити разчита напълно на позитивен резултат, когато въпросът ще се преглежда от самостоятелен правосъден орган “, прибавят от клуба, като упорстват, че „ изказванията за финансови нередности остават изцяло неправилни и са пренебрегнати неопровержими доказателства “.

Манчестър Сити заключава в своето изказване, че „ решението съдържа неточности, неправилни тълкувания и има обърквания, които се дължат фундаментално на неналичието на подобаващ развой и към момента има нерешени въпроси, които са повдигнати от британския клуб. Манчестър Сити смята за изцяло неудовлетворителен, стеснен и неприятелски развой. "

УЕФА разгласи, че ръководителят на комисията за финансов надзор Ив Льотерм е отнесъл случая до Съдебната камара на Органа за финансов надзор към УЕФА, откакто някогашният министър председател на Белгия е направил своите рекомендации към тази последна инстанция. Всичко това значи, че следствието е завършило, а Льотерм и членовете на комисията очевидно са намерили задоволително учредения да дадат случая на правосъдната камара, която би трябвало да вземе своето решение.

От няколко дни се твърди, че болшинството от членовете на комисията са на мнение, че Манчестър Сити е нарушил разпоредбите и заслужава да бъде изхвърлен от Шампионската лига за период от една година.

В Манчестър Сити се надяват, че крайното решение на самостоятелния правосъден орган ще бъде в тяхна изгода.

Разследването против Манчестър Сити стартира след серия от материали в "Der Spiegel " през предходната година, отдадени на схеми със спонсорски контракти, посредством които клубът заобикаля разпоредбите за "Финансов феърлей ". Разкритията бяха направени благодарение на "Football Leaks ", които разгласява информация, че клубът е заобикалял разпоредбите за "Финансов феърплей " и е получавал нерегламентирано пари от капиталов фонд в ОАЕ, които са били замаскирани като спонсорски контракт с компанията "Етихад ", която по принцип е главен спонсор на тима.

В последните години УЕФА от ден на ден стяга разпоредбите за финансиране на тимовете, като даже и грандовете към този момент са под прицел за всяко нарушаване.

Club statement. https://t.co/IR44whJIf5
— Manchester City (@ManCity) May 16, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР