Манчестър Сити официално откри статуя на легендата на клуба Серхио

...
Манчестър Сити официално откри статуя на легендата на клуба Серхио
Коментари Харесай

Кун Агуеро със своя статуя на Етихад

Манчестър Сити публично откри скулптура на легендата на клуба Серхио Аргуеро. Това се случи в днешния ден (13 май), на който се навършват 10 години от трагично извоюваната от „ жителите “ купа на Англия след 44-годишна суша.

Тогава отборът на роберто Манчини надделя Куинс Парк Рейнджърс, като успеха бе донесена точно от Агуеро с гол в 93-ата минута и 20-ата секунда.

Затова и от клуба взеха решение точно през днешния ден да е откриването на статуята на аржентинеца, която добавя триото дружно с Венсан Компани и Давид Силва, поставили началото на златната епоха на Ман Сити.

Статуята, чийто склуптор е Анди Скот, е ситуирана пред източния бранш на „ Етихад “, като е направена от хиляди заварени части поцинкована стомана. През нощта както статуята на Агуеро, по този начин и тези на Компани и Силва, ще бъдат особено осветени със сини светлини.

С издигането на тази скулптура „ жителите “ желаят да отдадат почитта си към Агуеро, който по време на престоя си в клуба завоюва 15 трофея, а неотдавна влезе и в „ Залата на славата на Висшата лига “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР