Манчестър Сити не срещна особени трудности при домакинството си на

...
Манчестър Сити не срещна особени трудности при домакинството си на
Коментари Харесай

Холанд пак бележи, Сити рутинно би Лестър

Манчестър Сити не срещна особени компликации при семейството си на Лестър от 31-ия кръг на Висшата лига и завоюва 3:1 със мощни начални 30 минути.

„ Гражданите “ се изравниха по мачове (30) с Арсенал и към този момент имат 70 точки, на 3 зад „ артилеристите “. „ Лисиците “ се борят за своето оцеляване, като се намират на предпоследната 19-а позиция с 25 точки.

Двубоят стартира стремително за Сити и домакините излязоха напред в резултата след едвам пет минути игра. Родри подаде към Джон Стоунс, който стреля мощно от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо право в горния ляв ъгъл за 1:0.

В 11-ата минута Уилфред Ндиди игра с ръка в наказателното си поле и това докара до дузпа за Манчестър Сити. Тя бе изпълнена изрично от Ерлинг Холанд в 13-ата минута и преднината на домакините бе удвоена.

В 25-ата минута Кевин Де Бройне пусна извеждащ пас по конец за Ерлинг Холанд, който остана очи в очи с Даниел Иверсен, копна го елегантно и прати топката в мрежата му за трети път.

Това доста успокои Сити, който смъкна оборотите. В 61-ата минута Рияд Марез нанесе застрашителен удар от приблизително разстояние, който насочи към горния десен ъгъл, само че Иверсен бе квалифициран и се намеси.

В 72-ата минута Денис Прат имаше добра опция да означи с удар от близка отдалеченост, само че Едерсон избави.

Три минути по-късно Лестър въпреки всичко съумя да означи. Рикоширала топка падна в краката на Келеши Ихеаначо, който от близка отдалеченост не пропусна да накаже някогашния си тим.

Лестър натисна в идващите минути и опита да се възползва от спада в играта на Манчестър Сити, което докара до напрежение за Едерсон, който в 86-ата минута се оправи с удар на Джеймс Мадисън, а в добавеното време бе избавен от левия непряк дирек при изстрел на Ихеаначо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР