Манчестър Сити изпрати с победа 2023 година. Гражданите спечелиха с

...
Манчестър Сити изпрати с победа 2023 година. Гражданите спечелиха с
Коментари Харесай

Манчестър Сити изпрати с победа 2023 година

Манчестър Сити изпрати с победа 2023 година. " Гражданите " завоюваха с 2:0 семейството си на последния в класирането на Висшата лига - Шефилд Юнайтед. Така отборът събра 40 точки и изместиха Арсенал, който е със същия актив, само че с по-лоша голова разлика. Пред Сити са единствено Ливърпул и Астън Вила с по два пункта задатък. Освен това Сити постави завършек на серията си от осем мача без чиста мрежа.


Шефилд Юнайтед пък затъва от ден на ден и наподобява извънредно сложна задача да остане в елита.

Резултатът бе открит след по-малко от четвърт час игра. Родри насочи неспасяум шут в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Веднага по-късно Алварес имаше късмет да удвои преднината, само че ударът му с глава не попадна в задачата. Последваха нови две благоприятни условия за Сити, които бяха пропуснати от Бернардо Силва и Кайл Уокър.

Шампионите продължиха да диктуват събитията на терена и след почивката. Още при първата си офанзива след подновяването на играта Родри имаше пшанс да обстрелва вратата на „ остриетата ”, само че без триумф. Малко по-късно Хулиан Алварес също стреля, само че и той не сполучи.

Аржентинският национал въпреки всичко съумя да се разпише в 61-ата минута и значително да предреши крайния победител в дуела. Резервата Оскар Боб изведе по отличен метод Фоудън отляво, британският национал напредна няколко метра в пеналта и даде топката на връхлитащия Алварес, който от два метра на празна врата вкара за 2:0.

Други резултати:

Астън Вила – Бърнли 3:2

Кристъл Палас – Брентфорд 3:1

Уулвърхемптън – Евертън 3:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР