Манчестър сити и Манчестър юнайтед продължават гонитбата си на върха

...
Манчестър сити и Манчестър юнайтед продължават гонитбата си на върха
Коментари Харесай

"Сити" и "Юнайтед" продължават да делят първото място във Висшата лига

" Манчестър сити " и " Манчестър юнайтед " не престават гонитбата си на върха във Висшата лига, откакто реализираха пети победи в първите шест мача за сезона. Двата градски противника разделят първата позиция в класирането, като имат по 16 точки.

FULL-TIME Man City 5-0 Crystal Palace

Raheem Sterling scored twice, while Leroy Sane, Sergio Aguero, Fabian Delph fired one apiece#MCICRYpic.twitter.com/qEEEWVKNuX
— Premier League (@premierleague) September 23, 2017

" Гражданите " записаха 14-и следващ мач в Премиършип без загуба, откакто разгромиха с 5:0 " Кристъл палас ". Над всички беше Лирой Сане, който се разписа един път и даде две асистенции на своите съотборници, а Рахийм Стърлинг се регистрира с два гола. Другите бяха дело на Серхио Агуеро и Фабиан Делф.

В трети следващ дуел " жителите " вкараха пет гола или повече, което е връх за Висшата лига. Единствено " Блекбърн " през сезон 1958-59 има сходно достижение.

" Орлите " от Лондон са в серия от шест следващи загуби от началото на сезона, а също така нямат маркиран гол. Нито един различен тим в Топ 5 шампионатите на Европа не е пропуснал да се разпише в първите си шест мача.


© Reuters

" Сити " няма загуба в 14 следващи срещи, а също така вкара пет или повече гола в трети следващ дуел.

Хосеп Гуардиола изневери на схемата си с двама централни нападатели от последните седмици и стартира с сграда 4-3-3, като намиращите се в страхотна форма Лирой Сане и Рахийм Стърлинг подкрепяха по крилата Серхио Агуеро. Габриел Жезус пък остана на аварийна пейка.

Седмица, откакто дебютира отпред на " орлите " Рой Ходжсън се надяваше отборът му да се показа по-добре, макар тежката стратегия.

В началото на дуела ясно се видя проектът за дуела на гостите, които се затвориха компактно в личната си половина и се стремяха да не оставят празни пространства. Отбраната на " Кристъл палас " беше доста сгъстена, като " Сити " мъчно намираше пространство да пробива или да стреля.

Изненадващо един от първите положителни шансове беше на сметката на гостите, като Рубен Лофтъс-Чийк стреля, само че за благополучие на " Сити " гол нямаше. Ситуацията стана още по-сложна за домаините, откакто Бенджамин Менди трябваше да напусне. Той получи травма, до момента в който се опитваше да отнеме топката от противник.

Точно преди да пристигна почивката магическо осъществяване от Сане изведе " жителите " напред. Давид Силва копна топката за своя съотборник, той я пое от въздуха, трансферира Скот Дан и съумя да преодолее Уейн Хенеси – 1:0.

 С това осъществяване Сане откри резултата на
© Reuters

С това осъществяване Сане откри резултата на " Етихад ".

Попадението направи почивката по-лесна за " Сити ", а след нея домакините излязоха още по-опасни, само че и с по-ясни хрумвания по какъв начин да се оправят с защитата на " Палас ". В 51-ата минута още веднъж Сане беше в основата на всичко по-интересно. Той напредна през центъра и пусна за непокрития Рахийм Стърлинг, който без проблем удвои.

При 2:0 " Сити " към този момент играеше с доста по-голямо самочувствие и огромна доза успокоение. Тимът на Хосеп Гуардиола притежаваше топката допълнително от 70% от времето, а ударите по посока на вратата на Хенеси следваха един след различен.

За сметка на това пред вратата на " Сити " нямаше нищо забавно и стражът на " жителите " Едерсон искрено скучаеше. На бразилеца не му се наложи нито един път да прави избавяне против нападателите на лондончани.

Час след началото на дуела домакините означиха и трети гол, като той беше още по-лесен за Стърлинг. Де Бройне откри в наказателното поле Агуеро, аржентинецът смъкна топката за Стърлинг и англичанинът от два метра без проблем я прати в мрежата.

Отличната форма на Стърлинг се удостовери и от обстоятелството, че той вкара петия си гол в последните си четири мача във Висшата лига. Преди това той имаше същия брой голове, само че в предходните 31 срещи.

 Агуеро означи дежурното си попадение в 79-ата минута.
© Reuters

Агуеро означи дежурното си попадение в 79-ата минута.

Двубоят не мина и без гол на главният изпълнител на " жителите " Серхио Агуеро. Аржентинецът осъществя дежурното си попадение в 79-ата минута. Лирой Сане центрира от лявото крило, а с глава №10 на " Сити " преодоля Хенеси, не и без помощта на вратаря.

Крайното 5:0 оформи резервата Фабиан Делф. Английският национал напредна с топката, правейки рейд от повече от 30 метра и с неспасяем удар в горния ъгъл не остави късмет на вратаря.


© Reuters

Другият отбор от град Манчестър - " Юнайтед " имаше надалеч повече проблеми против " Саутхемптън ". " Светците " оказаха сериозен отпор на отбора на Жозе Моуриньо.

В воин за " Юнайтед " се трансформира нормалният обвинен Ромелу Лукаку. Белгиецът откри резултата в 20-ата минута и означи шестото си попадение за " алените дяволи ". В първите си шест мача за отбора само Луис Саха е вкарвал толкоз голове.

Лукаку стреля с глава, само че Фрейзър Форстър в началото избави, при добавката обаче стражът нямаше никакъв късмет и белегиецът изведе " Юнайтед " напред.

Попадението се оказа и историческо за Лукаку, който е първият футболист във Висшата лига, осъществил на " Сейнт Мери " за три разнообразни тима. Преди да се разпише за " Юнайтед " белгиецът имаше голове за " Уест Бромич " и " Евертън ".

 Лукаку означи шестия си гол в първите шест турнирни мача.
© Reuters

Лукаку означи шестия си гол в първите шест турнирни мача.

Вместо играта на " алените дяволи " да се усъвършенства и те да стартират да работят умерено, " Саутхемптън " беше отборът, който беше по-активен и контролираше дейностите на терена. " Светците " бяха доста настоятелни пред Давид Де Хеа, а отборът на Жозе Моуриньо несъмнено беше опрян до стената.

Домакините имаха по-голямо владеене на топката, което на моменти доближаваше и повече от 60%, а също по този начин и по-голям брой изстрели. Отлични изяви обаче имаше Де Хеа, който не разреши да бъде преодолян.

С представянето си отборът на Маурисио Пелегрино несъмнено заслужаваше да завоюва най-малко точка от семейството си, само че даже и влизането от пейката на Маноло Габиадини не съумя да донесе гол на " светците ".

 Фил Джоунс имаше огромни проблеми с нападателя на домакините Шейн Лонг.
© Reuters

Фил Джоунс имаше огромни проблеми с нападателя на домакините Шейн Лонг.

В заключителните минути се играеше напълно пред вратата на гостите, а поради нервите си край страничната линия и бурните си реакции даже Жозе Моуриньо беше изпъден от рефера Крейг Поусън.

Все отново " Юнайтед " съумя да завоюва трите точки и да продължи да дели първата позиция със " Сити ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР