Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха в голямото дерби

...
Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха в голямото дерби
Коментари Харесай

Манчестър Сити и Ливърпул се надлъгваха, но никой не успя да победи

Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха в огромното дерби на 8-ия кръг на Висшата лига. Срещата на " Етихад " приключи 1:1. Мохамед Салах откри резултата в 13-ата минута от дузпа, а Габриел Жезус изравни в 31-ата минута. В края на първата част Кевин де Бройне пропусна дузпа.

Така " алените " събраха 17 точки, а Сити е с пет пункта по-малко.

Гостите започнаха доста нападателно мача. Във 2-ата минута Фирмино получи извеждащ пас зад защита, само че Едерсон съумя да чукне топката в бразилеца, който по-късно не съумя да я доближи в рамките на терена.

Мърсисайдци продължиха да играят по-добре първоначално. В 11-ата минута Робърстън пусна към Мане, който влезе остро в наказателно поле, където бе фаулиран от Кайл Уокър. Салах извърши по съвършен метод наказателния удар за 0:1.

В 25-ата минута Де Бройне центрира в наказателното поле, където Стърлинг стреля от дребен ъгъл, само че Алисон се оправи.

Сити изравни в 31-вата минута. Де Бройне откри точно Жезус в наказателното поле. Бразилецът със ужасно първо допиране се освободи от Александър-Арнолд, след което пусна топката около Алисон за 1:1.

В 41-ата минута домакините получиха дузпа. Джо Гомес игра с ръка след центриране на Де Бройне. Белгиецът застана зад топката, само че не откри очертанията на вратата.

В 55-ата пък Жезус пропусна страховит късмет, откакто изскочи зад бранителите на Ливърпул и засече с глава положително центриране на Кансело отляво. Бразилецът обаче не съумя да уцели вратата от няколко метра.

След час игра травма получи Александър-Арнолд и бе сменен от Милнър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР