Манчестър Сити е първият финалист за Купата на Лигата в

...
Манчестър Сити е първият финалист за Купата на Лигата в
Коментари Харесай

Ман Сити си поигра с Бристъл за първи финал за сезона

Манчестър Сити е първият финалист за Купата на Лигата в Англия, откакто в профил Бристъл Сити с две победи и общ резултат 3:5.

На реванша на "Аштън Гейт " водачът в Премиършип се наложи с 3:1 над петия в Чемпиъншип. Две седмици по-рано Сити победи с 2:1 вкъщи.

Ман Сити чака да научи кой всред Челси и Арсенал ще е техен противник на "Уембли " след месец.

Живата легенда Маргарет Додс - на 100 години на стадиона

Въпреки че се нуждаеше от съвсем цяло полувреме, с цел да вкара в Бристъл, Ман Сити в действителност диктуваше събитията на терена.

В 13-та минута и гредата оказа помощ на Бристъл, откакто добра офанзива минала през Де Брюин и Давид Силва, достави топката за Серхио Агуеро. Неговият опит за нещо приблизително сред центриране и удар кацна на гредата.

Десет минути по-късно Олександър Зинченко насочи мощен удар от разстояние, който мина покрай вратата на домакините, само че не откри задачата.

В края на първото полувреме Бернардо Силва излезе очи в очи със стража на Бристъл, само че Люк Стийл съумя да избави удара му.

Минута преди края на първата част обаче, Сити въпреки всичко съумя да открие резултата. Хордур Магнусон не съумя да удържи Бернардо Силва край аутлинията, той откри метод да пусне топката към Лирой Сане и немският футболист засече във вратата от 7-8 метра.

Голмайсторската класа на Серхио Агуеро се прояви в 49-та минута, когато Де Брюин го изведе отдясно в наказателното поле и той с прелестен изстрел по диагонала откри противоположния ъгъл на вратата.

64-та минута се оказа щастлива за Бристъл, посредством и на неумелите намеси на отбраната на Манчестър Сити и стража Клаудио Браво. Джейми Патерсън в последна сметка съумя да откри добре Марлон Пак, който с глава остави Браво беззащитен.

Илкай Гюндоган пропусна да подсигури успеха на Ман Сити, и в 90-та минута не съумя да се разпише.

Вместо това, в петата минута от добавеното време, Ейдън Флинт изравни резултата, и вдъхна къси очаквания на домакините. Хубава офанзива на Бристъл, с центриране отляво, свалено с глава от Боби Рийд, донесе топката за Флинт, който се разписа от два метра.

Кевин Де Брюин обаче постави точка на разногласието и не остави на Бристъл да се порадва най-малко на тъждество.

Белгиецът донесе успеха на своя Манчестър Сити в последните секунди от сериозното продължение. Де Брюин засече в мрежата подаването на Сане отляво, оставен непокрит в наказателното поле.

Това бе и последното деяние в дуела, след което бе даден и финалният съдийски сигнал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР