Манбидж. Сирийските военни пристигнаха на фронтовата линия при град Манбидж,

...
Манбидж. Сирийските военни пристигнаха на фронтовата линия при град Манбидж,
Коментари Харесай

The Guardian: Сирийски войски край кюрдски град са заплашени от Турция

Манбидж. Сирийските военни дойдоха на фронтовата линия при град Манбидж, откакто кюрдските бойци приканиха Дамаск за помощ против опасността от нахлуване от Турция след изтеглянето на американски бойци от региона.
Не беше ясно дали американски чиновници, който се намират в града и са патрулирали сред Манбидж и прилежащите градове, където се намират бойци, подкрепяни от Турция, към момента участват. Водената от Съединени американски щати коалиция против ИДИЛ не отговори на молба за коментар.
„ Приканваме сирийските държавни сили... да упражнят надзор върху зоните, от които са се отдръпнали нашите сили, по-специално Манбидж, и да защитят тези региони от турско настъпление “, се споделя в изказване на „ Отряди за национална самозащита “ (YPG).
Сирийската войска към този момент беше мобилизирана преди обществената кюрдска покана. Единиците са влезнали в града на западния бряг на Ефрат.
Наблюдател и няколко локални източника обявиха, че сирийските войски са се натрупали единствено в краищата на града, а не в центъра на града, и че сирийският байрак е бил издигнат над формалните здания за първи път от години.
Сирийските размирен групи, подкрепени от Турция, споделиха в отговор, че те също са почнали да се движат към Манбидж в цялостна подготвеност за военна интервенция.
Призивът за помощ от кюрдите, шест години откакто излязоха против Дамаск, идва след изненадващото решение на Доналд Тръмп по-рано този месец да изтегли 2 000 американски бойци, ситуирани в кюрдската част на Сирия, известна на локално равнище като Рожава. Войските работят като буфер сред Турция и кюрдите в Сирия.
Кюрдските сили са най-важният сътрудник на Съединени американски щати в битката против „ Ислямска страна “, само че Анкара ги счита за терористична опасност.
Решението на Тръмп, направено след телефонен диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, шокира мнозина в Рожава, които споделиха, че това ги задържа сред турския водач и Асад.
Сирийската войска съобщи в изказване, че ще подсигурява „ цялостна сигурност за всички сирийски жители и други присъстващи в региона “.
Турските управляващи ще дойдат в Москва за диалози за бъдещето на Сирия след изтеглянето на Съединени американски щати. Докато Русия управлява огромна част от въздушното пространство на Сирия, Ердоган евентуално ще се нуждае от съдействие от страна на Москва за всяко въздушно бомбардиране на „ Отряди за национална самозащита “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР