Манбидж. Подкрепяната от Турция Свободна сирийска армия (ССА) се доближа

...
Манбидж. Подкрепяната от Турция Свободна сирийска армия (ССА) се доближа
Коментари Харесай

ИХА: Подкрепяната от Турция Свободна сирийска армия достигна на 400 метра до Манбидж; сирийската армия е в западните покрайнини

Манбидж. Подкрепяната от Турция Свободна сирийска войска (ССА) се доближа на 400 метра разстояние до град Манбидж, където са позициите на Отрядите за национална самоотбрана (ОНС) на Партията на демократичното единение (ПДЕ) на сирийските кюрди, съобщи осведомителната организация Ихляс хабер ажансъ (ИХА) . ССА изцяло завърши подготовката си за интервенция в Манбидж. В рамките на тази интервенция, подкрепяна от Анкара, тъкмо дивизията „ Султан Мурад ” от състава на ССА е на 400 метра от града.
Междувременно съветските медии започнаха да тиражират фотографии, показващи навлизането в Манбидж на сирийската войска. Според информация на съветската страна новинарска организация „ Спутник ”, войските на „ режима на Башар Асад ” са ситуирани по западните граници на Манбидж, който е в състава на провинция Алепу.
От 2016 година до момента град Манбидж е под контрола на Сирийските демократични сили (СДС), чийто гръбнак съгласно Турция са точно Общински народен съвет на сирийските кюрди, показва още ИХА.

Превод и редакция: Георги Димов

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР