Ман Сити спечели 175-о дерби с градския си съперник Юнайтед.

...
Ман Сити спечели 175-о дерби с градския си съперник Юнайтед.
Коментари Харесай

Сити подчини Юнайтед на "Олд Трафорд"


Ман Сити завоюва 175-о дерби с градския си противник Юнайтед. „ Гражданите “ надвиха над своя противник на „ Олд Трафорд “ с 2:1 и по този метод записаха 14-а поредна победа в шампионата. Освен това отборът на Пеп Гуардиола постави завършек на серията от 40 мача без загуба на Юнайтед като хазаин.

Като цяло гостите бяха по-активният тим на терена, като предстоящо имаха преимущество във владеенето на топката. Интересното е обаче, че и двата гола за Сити паднаха след статични положения и съществени неточности в отбраната на „ алените дяволи “. Давид Силва откри резултата в 43-ата минута, откакто се оказа най-съобразителен в наказателното поле на противника. Испанският халф бе оставен безусловно самичък на метър от вратата и от чиста позиция той не сбърка за 1:0. Отговорът на домакините обаче не закъсня и Маркъс Рашфорд възвърне тъждество в добавеното време на първата част. Младият британски национал се възползва от неточност на Фабиан Делф и с диагонален удар матира Едерсон за 1:1.

Второто полувреме стартира чудесно за гостите, които в 54-ата минута още веднъж поведоха в резултата. Давид Силва центрира от фаул в наказателното поле, където Ромелу Лукаку опита да почисти извънредно неубедително и след рикошет топката попадна в непокрития Николас Отаменди, който не сбърка за 2:1.

До края на мача играчите на Жозе Моуриньо пробваха всичко, с цел да стигнат до точката, като за тази цел в игра се появиха Златан Ибрахимович и Хуан Мата. Най-добрата опция за домакините пристигна в 85-ата минута, при която Марсиал центрира остро отляво към Лукаку, който стреля мощно, само че в тялото на Едерсон. При добавката на Мата, още веднъж стражът на Сити се намеси уместно и избави успеха за своя отбор.

С триумфа Ман Сити усили преднината си на върха в класирането. „ Гражданите “ са водачи с 46 точки, към този момент с 11 повече от градския си противник, който остава на второто място с 35. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР