Мама мия! Какъв финал на сезона в Серия А. В

...
Мама мия! Какъв финал на сезона в Серия А. В
Коментари Харесай

Италианска лудост върна „Интер“ в Шампионската лига

Мама мия! Какъв край на сезона в Серия А. В миг, когато всички водещи шампионати от Топ 5 на Европа бяха от дълго време предрешени, елитът на Италия подсети за себе си. „ Интер “ мина през пъкъла по пътя към по този начин предстоящото завръщане в Шампионската лига. Отборът на треньора Лучано Спалети реализира инфарктна победа с 3:2 като посетител на „ Лацио “ посред „ Олимпико “ в Рим. Успехът изравни двата отбора по точки на 4-та позиция, само че по-добрите индикатори в директните дуели водиха „ нерадзурите “ пред „ небесносините “ в крайното класиране. По този метод „ Джузепе Меаца “ още веднъж ще стане сцена на мачове от най-престижния клубен шампионат на Стария континент след 6-годишна пауза.
В неделя вечер всичко вървеше по проект за римските „ орли “… до 81-ата минута, когато Матиас Весино се извиси над защитата на домакините, с цел да вкара за 3:2. Гол за милиони евро!
Освен квота за Шампионската лига, триумфът донесе и положителни вести – голмайсторът и капитан на тима Мауро Икарди разгласи, че желанието му е да продължи да носи екипа на „ нерадзурите “. Срещу „ Лацио “ аржентинецът вкара своя гол №100 за клуба в Серия А в 159 срещи.
Нов договор ще получи и Спалети до дни. А бранителят Милан Скринар влезе в историята като първият футболист, играл във всички 3420 минути през сезона. Никой различен не бе правил това, откогато в елита се състезават 20 отбора (б.а – от сезон 2004-2005). С впечатляващо достижение приключи и „ Наполи “ – първият тим, спечелил повече от 90 точки без да е първенец. В Неапол събраха 91 пункта, само че купата още веднъж пое към Торино…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР