Мама е най-добрата на света, затова и специално за нея

...
Мама е най-добрата на света, затова и специално за нея
Коментари Харесай

Сладкиш с бисквити и кадаиф за мама

Мама е най-хубавата на света, по тази причина и особено за нея пригогвихме сладкиш с бисквити и кадаиф

Необходими Продукти

● бисквити - 20 бр. Роден край, твърди
● кадаиф - 100 г
● захар - 2 с.л.
● масло - 125 г

За крема


● сладкарска сметана - 100 г
● ванилия - 1 шушулка прясна или 2 бр. от пакетче
● брашно - 4 с.л.
● прясно мляко - 900 мл
● масло - 60 г
● захар - 4 с.л.

За декорация


● орехи - 50 г
● шоколадови бонбони - на усет

Начин на подготвяне

Първо се подготвя кадаифът. В паница се раздира и нарязва на колкото се може по-ситно. След това се изсипва в бездънен разгорещен тиган и се мачка непрестанно. Когато стартира да се запича и стане златист, към кадаифа се прибавя авансово разтопеното масло. Така получената примес се разбърква и се прибавя лека-полека захарта. Когато и тя се стопи, тиганът се маха от котлона.

Бисквитите се поставят в блендер и се пасират, до момента в който станат съвсем на прахуляк. Може да се оставят късчета, в случай че усетът ви е подобен. След това бисквитите се прибавят към кадаифа още до момента в който е топъл, с цел да може всички усети да поемат един от различен.

В правоъгълна тава се подрежда половината от по този начин получения блат, като се притиска с ръка както когато се подготвя чийзкейк.

Кремът се подготвя, като млякото се остави да кипне и към него се прибави захарта и ванилията. Вече на по-слаб огън млякото се оставя да къкри. Брашното се размива в малко от прясното мляко, тъй че да не останат бучки и се прибавя към него при непрекъснато бъркане, до момента в който се сгъсти.

Когато това стане, кремът се отстранява от котлона и към него се прибавя нарязаното на дребни кубчета масло, като непрекъснато се разбърква. Изчаква се да поизстине (5-10 мин) и най-после се прибавя сметаната. Разбърква се и ванилията се изважда (ако употребявате шушулка).

Кремът се разпределя върху блата, от горната страна се наръсва и останалата му част.

Оставя се да изстине, по-късно се поставя в ледник да стегне за най-малко 3 - 4 часа. Преди да се сервира, се натрошават орехите и се слагат от горната страна, а върху тях се подреждат няколко шоколадови бонбони, такива, каквито са обичани на дамата, за която е тортата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР