Малу ДрайерЛидерите на германските социалдемократи обещаха да постигнат подобрения в

...
Малу ДрайерЛидерите на германските социалдемократи обещаха да постигнат подобрения в
Коментари Харесай

ГСДП обеща подобрения в коалиционното споразумение

Малу Драйер

Лидерите на немските социалдемократи дадоха обещание да реализират усъвършенствания в предварителното съглашение за съдружно ръководство, реализирано тази седмица с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, съобщи БНР.
В договорката, реализирана в петък сутринта след 25-часови договаряния, липсват някои от основните предизборни обещания на социалдемократите като по-високи налози за богатите и подсилване на публичното опазване на здравето. Въпреки това водачите на партията се надяват, че ще получат поддръжка на партийния конгрес, плануван за идната неделя.
Ще се опитаме да реализираме повече в идващия стадий на договарянията, даде обещание министър председателят на провинция Рейнланд-Пфалц Малу Драйер. Съпартиецът й Торстен Шефер посочи, че проучвателните договаряния са сложили единствено основата на бъдещото съдружно съглашение.
Проучване на института " Емнид " демонстрира, че съгласно 60% от германците конгресът на ГСДП на 21 януари би трябвало да поддържа обединението с Меркел. Делегатите на партията от Саксония-Анхалт обаче отхвърлиха договорката в събота.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР