Малцина са онези сред нас, които наистина са наясно с

...
Малцина са онези сред нас, които наистина са наясно с
Коментари Харесай

Изкуствен интелект “рисува голи портрети

Малцина са тези измежду нас, които в действителност са наясно с резултатите и измененията, които навлизането на изкуствения разсъдък (AI) ще внесе в живота и културата ни. Повечето си представяме умните стратегии като брилянтно написан логаритъм, който разполага с доста данни.

Но един от най-интересните аспекти на изкуствения разсъдък е способността му да мисли и твори самичък, като надгражда информацията и данните, подадени от индивида.

Така да вземем за пример машина може сама да изучи всички тънкости в избрана игра, като употребява единствено базовите правила и способ на игра, и по-късно да победи най-хубавите човешки мозъци в личната им игра.

Но какво става, когато на машината се даде нещо много нереално и субективно като творби на изкуството?

Роби Барат е AI откривател, решил да направи точно това. Барат е снабдил софистициран изкуствен интелект с база данни от хиляди картини, изобразяващи голи човешки тела в разнообразни пози и обстановки, след което е задал на машината да сътвори лични картини.

Резултатите несъмнено са забавни и си заслужават вниманието, само че не можем да крием, че наподобяват необичайно и даже извратено.

Here are some AI generated nude portraits I've been working on

Usually the machine just paints people as blobs of flesh with tendrils and limbs randomly growing out - I think it's really surreal. I wonder if that's how machines see us... pic.twitter.com/tYgzCHGfse
— Robbie Barrat (@DrBeef_) March 27, 2018

Някои от тях наподобяват като пияна колаборация на Салвадор Дали и Пикасо, само че не бихме се наели с съответни оценки - въпреки всичко това е изкуство и всеки го усеща друго.

Интересен факт е, че машината не възпроизвежда човешки лица, макар че би трябвало да има тази дарба. Вместо това изобразява деформирани, безлични картинки, които някак интуитивно припомнят на хора.

Твърди се, че изкуственият разсъдък занапред ще навлиза в областта на изкуството и ще остави отпечатъка си и върху други жанрове, като упованията са изключително огромни за способността на машините независимо да създават филми и музика.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР