Малцина са хората, които са се запитвали къде по света

...
Малцина са хората, които са се запитвали къде по света
Коментари Харесай

Ето къде по света се намират различни реликви от Страстната седмица

Малцина са хората, които са се запитвали къде по света се намират свещените предмети, свързани и допрени от нашия Бог. Реликвите и регалиите, които са разказани в Библията, са пръснати по цяла Европа.

 

Твърди се, че най-голямото парче от Светия кръст, на който е разпнат Христос, е заровено някъде към българската Света гора.

 

Срещу „ Сан Джовани ин Латерано “ се намира друга доста известна черква – „ Светая Светих “,  в която се намира „ Светата стълба “. Това е стълбата от двореца на Пилат Понтийски, по която Исус се е възкачвал и слизал няколко пъти и където е бил наказан. На нея Пилат си измил алегорично ръцете, с което желал да каже, че е почтен.

 

Колоната, на която е бил малтретиран и бичуван Исус се намира в църквата „ Санта Праседе “. Там последните две години от живота си е прекарал Свети Кирил – основателят на българската писменост. Колоната на бичуването облекчила мъката и страданията му по чудодеен метод.

 

Яслите, в които е роден Исус Христос във Витлеемската пещера се пазят в църквата „ Санта Мария Маджоре “.

Тръненият венец на Исус, само че без тръните пък се съхранява в парижката „ Нотр Дам “.

Третият от гвоздеите, с които Исус е бил прикрепен за кръста се пази на гръцкия остров Тасос, в църквата „ Свети Архангел Михаил “.

 

Единствените регалии от Страстната седмица, които са се изгубили във времето, са Светият граал и копието на Лонгин.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР