Малцина получават възможността да играят волейбол на високо ниво. Още

...
Малцина получават възможността да играят волейбол на високо ниво. Още
Коментари Харесай

От Русе до волейболния рай

Малцина получават опцията да играят волейбол на високо равнище. Още по-малко - да се допрян до волейболния парадайс, какъвто е италианското състезание. Едно 18-годишно момче от Русе потвърждава, че невъзможни неща няма! И всичко може да се преобърне, в случай че верният човек види вярното видео в верния миг!

Габриел Димитров започва своя волейболен път в Русе. В началото по нищо не проличава, че той ще стигне толкоз надалеч.
View this post on Instagram
2018 vibes

A post shared by Gabriel Dimitrov - The Father (@dimitro0v) on Feb 1, 2020 at 3:13am PST

" Бях на 14 години. Тогава госпожа Ганчева ме видя от учебно заведение, че съм високичък, и ме взе в тима за учебните надпревари. След което пристигна треньорът ми Сашо Тодоров. Той ме видя и ме хареса. След надпреварата пристигна до мен и ми сподели: " Искам да приказвам с татко ти, виждам в теб гений! " и аз му споделих: " Добре! ". Дадох му номера и по-късно те организираха диалог, съгласиха се и следобеда, късния следобяд се видяха. Каза му същите неща, които и на мен ", споделя Габриел.



Амбициран да се потвърди, младият волейболист тренира интензивно 6 месеца. Това му носи опция за изява в Италия. Там той се среща със своя управител, който е впечатлен от българина и взема решение да му направи видеоклип, по-късно го разпраща на елитни италиански тимове. Този видеоклип слага началото на едно същинско премеждие.

" Малко по-късно ми звъннаха от " Лубе Чивитанова " и ми предложиха да отида там. Когато те ми споделиха, че ме желаят, аз се разплаках с мама на вечеря. Не желаех да я оставям, само че избрах този живот и потеглям напред. Няма връщане обратно! ", споделя Габриел.

Той идва в непозната страна, без да познава никого и без да знае езика. Но това не му пречи да гони огромната си цел - да играе волейбол на високо равнище!

" Всеки старт е сложен. Започваш от нулата, самичък, т.е. – родителите ми не са до мен. Те са или в България, или в Германия. Приятелите ми също са надалеч. Заминаваш за Италия, оставяш всичко в родината си ", споделя волейболистът.

Треньорът на Габриел – Сашо Тодоров, който е и откривателят на различен колос, оставил своя отпечатък в този спорт у нас и по света - Любомир Ганев, признава, че геният, който има момчето, е повече от впечатляващ.



" Надявам се, че с времето ще израсне и ще бъде един от стълбовете в националния тим. Той беше извънреден в това, че за 9 месеца реализира нещо, което другите го реализират с години. Когато го заведох в Италия, споделиха: " Нямали сме подобен! "

" Той ми е татко във волейбола. Той ме откри и ме тренира. Надявам се, че ще продължава да ме следи, както и аз него ", благодари от своя страна 18-годишният състезател.

Помощта от съотборниците му в Италия е в основата на бързото адаптиране на Габриел в тима.

" Преди да ме питат от кое място съм, си помислиха, че съм африканец, тъй като съм малко мургавичък, само че откакто им споделих, че съм българин, го възприеха напълно обикновено. Даже изначало, тъй като не знаех италиански, говорехме на британски. Когато потеглям да върша нещо, постоянно съм със 100% мотивация. Когато вляза в залата, си не помня проблемите и виждам единствено да се възползвам от това, което мога. Никога не е имало моменти да скърбя, че съм тръгнал по този път ", признава Габриел.

И пътят се оказва верен. След " Лубе Чивитанова ", волейболистът минава в юношеската школа на " Перуджа ". Последва трансфер в " Монца ", където 18-годишният гений става част от мъжкия тим на един от мощните италиански клубове. Въпреки безспорните триумфи, Габриел остава непретенциозен и следва дадените му препоръки:

" Треньорът и родителите ми постоянно са ми повтаряли: " Докато летиш, с единия крайник търси земята. "
View this post on Instagram
Head-up, no matter what happen Season 2019/2020

A post shared by Gabriel Dimitrov - The Father (@dimitro0v) on Jan 13, 2020 at 2:33pm PST

На въпроса " Какъв е пътят от Русе до Монца? ", Габриел дава отговор любопитно:

" От у дома до Букурещ с такси и оттова със аероплан. Пътят е дълъг. Доста време ти лишава, до момента в който стигнеш до тези равнища. Всичко зависи от мотивацията и какъв брой в действителност искаш нещо. Ако в действителност искаш, няма не мога, няма не желая. Правиш го и до такава степен. Накрая става. По един или различен метод – става ".
View this post on Instagram
" Вярвам, че вътрешната мощ е тази, която прави хората спечелили или губещи. И спечелилите са тези, които фактически слушат истината, идваща от техните сърца. " – Силвестър Сталоун

A post shared by Gabriel Dimitrov - The Father (@dimitro0v) on Jun 15, 2019 at 9:26am PDT

Габриел продължава своята кариера в Швейцария, преследвайки най-голямата своя фантазия – един ден да бъде част от мъжкия народен тим на България.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР