Малцина бяха предвидили преди началото на този сезон, че Борусия

...
Малцина бяха предвидили преди началото на този сезон, че Борусия
Коментари Харесай

Наставникът на Дортмунд: Трябва да подобрим много неща, за да останем конкуренти

Малцина бяха планували преди началото на този сезон, че Борусия (Дортмунд) ще върви един до друг с могъщия Байерн (Mюнхен) и ще се бори за купата в Бундеслигата към този момент 29 мача. Сега упоритостите на Дортмунд за купата са налице, само че не са по този начин ярки и са действително под въпросителна, изоставайки на точка от гранда от Мюнхен.

" Имаме доста неща да подобряваме, с цел да останем до края съперници на Байерн ", съобщи старши треньорът Люсиен Фавър преди неделната среща с Фрайбург като посетител.

За разлика от кръговете досега в този уикенд “жълто-черните” играят след Байерн, което значи, че напрежението би трябвало да е върху противниците им. След като претърпяха проваляне с 0:5 в директния дуел, играчите на Фавър съумяха да завоюват с 2:1 против Майнц 05, само че играта не се понрави.

" Няма състезател, който да поддържа високо равнище през целия сезон - отговори наставникът на въпрос за капитана си Марко Ройс. - И постоянно би трябвало да имате поради, че той не направи пълноценна подготовка”.

Success isn't given, it's earned © pic.twitter.com/fbaYKFWZMa
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) April 18, 2019
Контузиите в тима към момента тормозят треньора и той ще бъде лишен от Лукаш Пишчек и от Ашраф Хакими за неделното посещение поради мускулни контузии. А Дан-Аксел Загаду отпадна от групата поради болки в коляното. Добрата вест е, че нападателят Максимилиан Филип тренира обикновено от 10 дни насам. Той се подложи на цялостни натоварвания в последните 3-4 дни и към този момент не усеща болки в коляното, до момента в който Рафаел Герейро и Кристиан Пулишич се под въпрос и на следващия ден ще бъдат тествани от кондиционния треньор.

Фрайбург се намира на 13-о място и има дребни терзания за вероятно изпадане, само че отборът има съществени резултати против водачите и това им дава убеденост. Те завоюваха с 3:1 против Борусия (Мьонхенгладбах), 3:0 против Република България (Лайпциг) и на два пъти приключиха 1:1 с Байерн.

“Фрайбург постоянно е бил доста добре проведен тим, играчите покриват голяма част от терена и добре се позиционират”, предизвести Люсиен Фавър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР