Малтийски клуб с оферта към Юсейн БолтБившият олимпийски и световен

...
Малтийски клуб с оферта към Юсейн БолтБившият олимпийски и световен
Коментари Харесай

Малтийски клуб с оферта към Юсейн Болт

Малтийски клуб с оферта към Юсейн Болт
Бившият олимпийски и международен първенец на 100 и 200 метра от Ямайка Юсейн Болт може да подпише професионален футболен договор с малтийския Валета. Клубът е отправил публична оферта за Болт, която ще включва присъединяване във финала за Суперкупата на страната. Изпълнителният шеф на отбора Гастон Слимен е въодушевен от концепцията Болт,,да напише история “.

,,Юсейн Болт счупи върха на 100 метра в Пекин през 2008 година и аз проследявам изкъсо изявите му през последната година и половина от неговото футболно премеждие “, показа Слимен за Аustralian Broadcasting Corporation.,,Ние играем във финала за Суперкупата на 13 декември и ще спечелим трофея…така че може ли да си визиите Юсейн Болт да подвига купата 10 години, откакто усъвършенства международния връх на 100 метра в Пекин? Това не е поради парите, а поради историята. Това е нещо, за което хората ще приказват 50 или 100 години по-късно “, не скри вълнението си Слимен. Група вложители от Sanban Group в ОАЕ получиха акции в клуба през миналия месец, като упоритостите им са да класират тима на Валета в групите на Шампионска лига.

Изпълнителният шеф на малтийците приказва и за това, че Болт към момента има какво да усъвършенства в играта си.,,Не бих желал той да бъде тук на отмора, а да тренира крепко “, показа Слимен.,,Искам нещата да се случат оптимално бързо и опростено – той подписва с нас, качва се на самолета, идва в Малта и стартира да тренира, защото би трябвало да се подготвим за финала за Суперкупата “, приключи той.

Австралийският сътрудник, който докара Болт в Сентръл Коуст Маринърс, отхвърли да разяснява възможното прекосяване на клиента му в Малта. Ямаецът не е подписвал професионален контракт с Маринърс, а новият сезон стартира в петък. Изпълнителният шеф на австралийците Шон Милекамп съобщи, че Болт ще продължи да тренира с клуба за незнаен интервал от време. От Сентръл Коуст чакат Австралийската футболна федерация вероятно да обезпечи финансови средства за предложение за контракт на Болт от 2.1 млн. $. 32-годишният някогашен лекоатлет опита шанса си в Германия, Южна Африка и Норвегия, преди да стартира тренировки в Австралия. Бившият рекордьор в спринтовите дисциплини дебютира с екипа на австралийците и означи две попадения в първия си мач като футболист. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР