Малтийската футболна легенда Майкъл Мифсуд приключи участието си в националния

...
Малтийската футболна легенда Майкъл Мифсуд приключи участието си в националния
Коментари Харесай

Малтийска легенда приключи с националния отбор с победа и гол

Малтийската футболна легенда Майкъл Мифсуд завърши присъединяване си в националния тим на страната с гол, който е под номер 42 за него на интернационалната сцена. 39-годишният Мифсуд откри резултата в контролата против Лихтенщайн в 5-ата минута при своето 143-о присъединяване с националната фланелка.

Малтийците завоюваха с 3:0, а с тези 42 попадения нисичкият голмайстор е номер 1 в листата на стрелците на островната страна. Мифсуд също по този начин държи върха и за най-вече голове за Малта в един мач, откакто наниза пет пъти топката в различен мач с Лихтенщайн, игран през 2008-а и приключил 7:1 за Малта. Дебютът му е през 2000-ата година против Албания, а пътят му с националния тим завърши нощес.

В момента той играе за Сайрънс (Сен Пол), един от последните тимове в малтийската Висша лига, който обаче при дебюта си завоюва квота за Лига Европа и се появи и в София против българския ЦСКА-София. Малтийците паднаха доста мъчно с 1:2 с гол на Али Соу в 90-ата минута. Мифсуд има наличие в британското състезание, където е играл за Барнзли и Ковънтри, а също по този начин зад граница е носил екипите на немския Кайзерслаутерн (21 мача и 2 гола), норвежкия Лилестрьом и австралийския Мелбърн Сити.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР