Малта за първи път не допусна в свои води хуманитарен

...
Малта за първи път не допусна в свои води хуманитарен
Коментари Харесай

Малта за първи път не допусна хуманитарен кораб в свои води

Малта за първи път не позволи в свои води филантропичен транспортен съд, изпратен да избавя мигранти в Средиземно море, съобщи Франс прес.

Корабът " Оушън вайкинг ", нает от филантропичните организации " Ес О Ес Средиземно море " и " Лекари без граници ", отплава в неделя вечерта от Марсилия. Малтийските управляващи в началото разрешили на кораба да презареди с гориво край острова, без да дебаркира, само че два часа преди уговорения час уведомили нощес плавателния съд, че няма позволение да влезе в териториалните води на страната, заяви за Франс прес координатор на филантропичните интервенции, който се намира на борда.

Това е първият случай, когато Малта не позволява в свои териториални води филантропичен транспортен съд. За сметка на това Италия към този момент отхвърля достъп на кораби на неправителствени организации, спасяващи мигранти в Средиземно море, отбелязва Франс прес.

Малтийските управляващи не са показали каквато и да била публична причина за отхвърли. Морски сътрудник обаче е уведомил " Оушън вайкинг ", че не може да презареди с гориво, защото е транспортен съд на Неправителствени организации.

Според цитирания филантропичен координатор корабът, който плава под норвежки байрак, разполага с гориво за още 10 до 12 дни, което ще редуцира времето за потребни търсения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР