Малта стана първата европейска държава, която разреши ограниченото отглеждане и

...
Малта стана първата европейска държава, която разреши ограниченото отглеждане и
Коментари Харесай

Малта стана първата европейска държава, която разреши марихуаната за лична употреба

Малта стана първата европейска страна, която позволи лимитираното развъждане и владение на марихуана за персонална приложимост, оповестява Българска телеграфна агенция. През октомври Люксембург разгласи, че също има сходни проекти, само че Народното събрание му към момента не е дал зелена светлина на мярката.

Малтийският закон позволява на пълнолетните малтийци да имат до 7 грама марихуана и да отглеждат до четири растения. За закона се застъпи малтийският министър Оуен Боничи, съгласно който Малта е възприела " метод за понижаване на вредите " със основаването на орган, който да контролира продажбата на марихуана от организации с нестопанска цел на пълнолетни жители за персонална приложимост.

Пушенето на марихуана на обществени места остава незаконно и всеки, който го прави пред дете, ще бъде санкциониран с от 300 до 500 евро.

Малта се пробва да се наложи и като европейски водач в производството на марихуана за медицински цели, откакто през 2018 година утвърди законодателство, което разрешава производството за медицински и проучвателен цели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР