Малта подкрепя идеята на България да се създаде карта на

...
Малта подкрепя идеята на България да се създаде карта на
Коментари Харесай

Предлагаме на Европа карта със 100 туристически обекта


Малта поддържа концепцията на България да се сътвори карта на 100-е европейски туристически обекта. Предложението бе направено от министъра на туризма Николина Ангелкова по време на срещата на високо ниво на отрасловите министри от Европейски Съюз, събитие от клас „ А “ в календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Идеята за картата на европейските обекти породи след разговор с неправителствения бранш. На работна полемика министър Ангелкова и Конрад Миззи, министър на туризма на Малта разискаха предложенията на съвета, както и опциите за общи начинания в бранша. Министър Миззи уточни, че утвърждават и концепцията да се направи Европейски фонд за туризъм.

Министър Ангелкова показа пред сътрудника си достиженията на българския туризъм през предходната година. Тя заяви, че задграничните туристи посетили страната са повече от 8,8 млн. и са се усили с 7,6 на 100 по отношение на година по-рано. Прогнозите са тази година също да има повишаване, добави министърът.

Двамата разясниха и опцията за разкриване на директна авиолиния сред Малта и България. Министрите се сплотиха към мнението, че директната транспортна връзка ще подкрепи туризма в двете страни и ще способства за повече пътувания на българи в Малта и на малтийци у нас. През 2016 година е маркиран висок растеж от над 118% на малтийските туристи в България., нараствайки до близо 5000. При пътуванията на българите зад граница Малта се подрежда измежду водещите 50 дестинации.

През предходната година те са се нараснали с над 38 на 100 и доближават близо 13 хиляди Министър Ангелкова предложения сътрудника си Миззи за присъединяване във втория Международен конгрес на международните цивилизации и античните направления. Събитието се провежда взаимно от българското Министерство на туризма и Световната организация по туризъм. Форумът ще се организира в средата на ноември в София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР