Малта обяви днес облекчаване на въведените заради коронавируса ограничения и

...
Малта обяви днес облекчаване на въведените заради коронавируса ограничения и
Коментари Харесай

Малта премахва някои от ограниченията срещу коронавируса

Малта разгласи през днешния ден облекчение на въведените поради ковид ограничавания и унищожаване на задължението за носене на маска навън, съобщи 24 часа.

Министърът на опазването на здравето Крис Фърн сподели пред кореспонденти, че до уикенда 70 % от популацията на дребната островна страна ще бъде инжектирано с бустерна доза ваксина против коронавирус и по тази причина медицинските управляващи от понеделник могат да разхлабят някои ограничавания и да приспособяват други към новата обстановка.
Малта няма да пуска неимунизирани британци
Малтийските управляващи стягат от сряда противоепидемичните ограничения. Те ще затворят границите си за туристи от Англия, които не са прочие..
Прочети повече
От 17 януари на множеството места, в това число в заведенията за хранене, питейните заведения и фитнесите, клиентите ще би трябвало да показват документ, доказващ, че те са получили подсилваща доза ваксина. Премахва се правилото, че сред масите в заведенията за хранене би трябвало да има разстояние от два метра. Всички работещи в заведения като заведения за хранене и питейни заведения, които влизат в контакт с клиенти, обаче би трябвало да са имунизирани и да им е инжектирана бустерна доза, сподели здравният министър на Малта. На спортните надпревари ще се позволяват фенове, които са с подсилваща доза.

Фърн съобщи, че е доста удовлетворен от бързото придвижване на акцията за инжектиране на бустерни дози. На всички малтийски острови ще бъдат открити пунктове за слагане на подсилващи дози без авансово записване. 92 % от случаите на ковид в Малта са с разновидността Омикрон, само че обстановката в лечебните заведения е под цялостен надзор, заключи той.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР