Малшанс за телефонните измамници във Варна. По класическата схема -

...
Малшанс за телефонните измамници във Варна. По класическата схема -
Коментари Харесай

Телефонни измамници опитаха да изнудят прокурор за пари

Малшанс за телефонните измамници във Варна. По класическата скица - пари за животоспасяваща интервенция, те се пробвали да уловят следващата си жертва, само че попаднали на прокурорка от Варненската районната прокуратура. Наглите нарушители поискали близо 60 000 лв., само че проектът им бил осуетен от прокуратурата и полицията. Репортаж на Петя Иванова.

Варна

Около 10 ч. сутринта на служебния телефон на един от районните прокурори позвънил мъж, който се показал за контрольор Красимир Николов от Общинската полиция в града. Прокурорът забелязал, че на екрана се изписва телефонен номер на румънски оператор и схванал, че най-вероятно става дума за телефонна машинация.
Вяра Алексиева, представител на Районна прокуратура - Варна: Лицето….обяснило на жертвата си, че са заловили част от група от телефонии измамници, в които са открити описи с телефонни номера и имена на бъдещи жертви. Обяснено било, че на този телефонен номер, на който е позвънено, попада в листата.
Мнимият служител на реда споделил, че измамниците скоро ще се обадят на стационарния телефон. Затова изискал диалогът с него да продължи по мобилния. След минути мъж, показал се за доктор, обяснил, че дъщерята на жертвата е потърпевша тежко в злополука. За направената й интервенция на крайници с слагане на златни пирони изискал 30 000 евро.
Вяра Алексиева, представител на Районна прокуратура - Варна: Когато жертвата обяснила, че не разполага с толкоз огромна сума пари, лекарят почнал да заплашва жертвата, с това, че ще й изпрати 15 брадати мъже, както й почнал да насочва към нея голям брой обидни, вулгарни думи.
След дълги ангажименти, траяли повече от 5 часа, измамникът се съгласил да получи единствено 7 000 лева Банкови брошури, имитиращи пачка с пари, били поставени в торбичка и занесени на уговореното място. Малко по-късно там се появила 80-годишна жена, с цел да вземе парите. Тя е арестувана от полицията.
 Арестуваха 80-годишна за телефонна машинация Арестуваха 80-годишна за телефонна машинация
Районната прокуратура във Варна задържа 80-годишна жена, взела участие в опит за телефонна машинация на прокурор. Веселинка Р. е арестувана за 72 часа, след к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР