Малолетно момче на 13 години от Центъра за настаняване от

...
Малолетно момче на 13 години от Центъра за настаняване от
Коментари Харесай

Сигнал: Малолетно момче агитира за кандидат-кмет и обещава 50 лв

Малолетно момче на 13 години от Центъра за настаняване от фамилен вид в Брацигово агитирало за една от кандидатките за кметския пост, твърди сигнал до Общинската изборна комисия. Момчето казвало пред консуматори и личен състав, че който гласоподава с съответния номер в бюлетината, ще получи 50 лв..
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 878
Жалбата е подадена от директорката на общественото заведение Зорка Николова, която моли за незабавна инспекция. От ОИК дават отговор, че не са способени да извършат желаната инспекция, тя е в ресора на отдел „ Закрила на детето “.

На втория тур на локалните избори ще се гласоподава по два метода – с хартия и посредством машина. Избирателните секции в страната са към 7250, като в 5900 от тях ще има и машини. Изборният ден стартира в 7 часа и ще приключи в 20 часа. При съществуване на чакащи пред секциите гласуването може да бъде удължено с 1 час до 21.00 ч. На балотажа ще се гласоподава за кметовете на общини, кметства и региони, които не са събрали повече от половината от гласовете при първия тур на локалните избори. Този път при гласуването гласоподавателите ще могат да избират по какъв начин да пуснат своя избор – посредством хартиена или посредством машинна бюлетина.

На места гласоподавателите още веднъж ще имат повече от 1 бюлетина, според от това какъв брой типа избор има в обитаемото място, като оптималните вероятни са 3 – за кмет на община, кмет на кметство и кмет на регион.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР