Малоброен протестен автопоход под надслов Търпението свърши! Да бъдем народ!

...
Малоброен протестен автопоход под надслов Търпението свърши! Да бъдем народ!
Коментари Харесай

В Благоевград протестираха срещу мерките за овладяване на кризата

Малоброен протестен автопоход под надпис " Търпението свърши! Да бъдем народ! " се организира в Благоевград през днешния ден, споделя БНР. Демонстрацията е била проведена в обществените мрежи. По информация на БГНЕС са взели участие 12 автомобила.

Сред настояванията на протестиращите са понижаване на Данък добавена стойност върху храните, медикаментите и електрическата енергия, както и незабавни ограничения против растящата безработица.

„ Другият фактор, поради който излизаме сега, това са ограниченията, които се подхващат от страна на държавното управление. Хубаво, има някакъв вирус, има ограничавания, постановат ни се, само че ограниченията, които започнаха от самото държавното управление са несъответстващи по отношение на хората. Според мен е редно държавното управление да отпусне на всяко едно семейство, което е наранено от вируса, от ограниченията, които са сложени, помощ ”, сподели Людмила Манова, един от уредниците.

Другият уредник – Николай Иванов, изясни дребния брой хора,  подкрепили митинга, с това, че жителите са разединени: „ Повечето хора постоянно желаят нещо да им се даде, като да вземем за пример някаква платформа, някакво по-голямо виждане, а ние се опитваме да разбираем радикално друго нещо.  За да прави някой нещо за народа, би трябвало да има гражданско общество, би трябвало да има цивилен настиск. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР