Мълния повреди системата за зареждане на самолети на лондонското Летище

...
Мълния повреди системата за зареждане на самолети на лондонското Летище
Коментари Харесай

Отмениха полети от летище Станстед заради паднала мълния

Мълния повреди системата за зареждане на самолети на лондонското Летище Станстед, което докара до забавяне или анулация на полети, заяви пресслужбата на летището на страницата му в Twitter.

" Поради попадане на гръмотевица в системата за самолетно зареждане с гориво, тя е в нередовност. Техниците са на мястото на случая и се пробват да възстановят системата, само че полетите към момента са със забавяне или са анулирани “, се споделя в изказването. В нощта на 26 май в южната част на Обединеното кралство е паднал пороен дъжд с гръмотевични стихии.

Според данни на Би Би Си метеорологичната работа е записала към 15 000 светкавици, оповестява БГНЕС. Хиляди пасажери останаха блокирани на лондонското летище. Повечето анулирани полети са на самолетна компания „ Райънеър “, за която летището е съществена база, написа The Independent, представен от ИА " Фокус ".
 

Тази заран „ Райънеър “ е почнал да анулира полети – до Барселона, Братислава, Будапеща, Рим, Милано, Корк, Дъблин и Пиза. Говорител на самолетната компания посочи, че казусът е провокиран от нередовност със системата за зареждане на гориво, породен от удар на гръмотевица.

Управата на летището добави, че инженерите към този момент са ремонтирали системата, само че към момента част от полетите може да бъдат забавени или отклонени.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР