Мълниеносният възход на Карлос Алкарас е на път да пренареди

...
Мълниеносният възход на Карлос Алкарас е на път да пренареди
Коментари Харесай

Тийнейджър изпревари графика на всички №1 в историята на тениса

Мълниеносният напредък на Карлос Алкарас е на път да пренареди пластовете в професионалния тенис. В началото на месеца 18-годишният испанец стана най-младият първенец в историята на " Мастърс " шампионата в Маями, а в края му дебютира в Топ 10 непосредствено под №9.

Покрай всички удивителни достижения на младежа един акцент в неговата визитка обаче остана някак неусетен. Когато на 1/2-финалите във Флорида на 2 април младокът извоюва своята юбилейна 50-а победа във веригата на АТР, той имаше единствено 20 загуби в тура. А това е нещо, с което не може да се похвали нито един от 27-те мъже, оглавявали в миналото международната класация.

" Той явно стартира да играе доста млад на най-високо равнище. Но това важи за доста други, а и той към този момент изигра доста шампионати и мачове. Най-страхотното нещо във връзка с статистиката и компютрите е, че те не лъжат. Тепърва следва да забележим дали ще успее да повтори триумфите на тези велики играчи преди него. Но стартът му е необикновен ", разяснява пред формалния уебсайт на мъжката асоциация ATPtour.com специалистът Брад Гилбърт.

Именно той беше треньор на някогашния №1 с непосредствен баланс до този на Алкарас при 50-ата победа - Анди Родик (50-22). Други петима тогавашни водачи в тениса са имали по 23 провали при 50-ия си триумф - Джими Конърс, Хуан Карлос Фереро (настоящият треньор на Алкарас), Джон Макенроу, Илие Нъстасе и Джон Нюкъмб. Всички останали изостават още повече от графика на напористия Карлос.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР