Малмьо спечели скандинавското дерби като гост на Копенхаген с 1:0

...
Малмьо спечели скандинавското дерби като гост на Копенхаген с 1:0
Коментари Харесай

"Малмьо" ликува срещу "Копенхаген", и двата отбора се класираха за елиминациите

" Малмьо " завоюва скандинавското дерби като посетител на " Копенхаген " с 1:0 в съдбоносен мач от втора група на Лига Европа. Вторият от неотдавна завършилия шведски шампионат завоюва срещата с малко по-активни дейности в нахлуване, стигайки до надвит гол в 77-ата минута, когато Сотириос Папаянопулос прати топката във вратата на своя тим.

Първият триумф на " Малмьо " при посещение в Лига Европа от година насам обезпечи на състава първото място в крайното класиране. А идеята на " Копенхаген " бе подкрепена сензитивно от швейцарския " Лугано ", който удържа 1:1 при гостуването на " Динамо " Киев. Украинците се нуждаеха от наложителна победа, с цел да изместят един от двата скандинавски тима от първите две позиции, само че изостанаха през първата част, а канонадата от удари даде резултат едвам в последните секунди на срещата.
Снимка: БГНЕС
Датският първенец се завръща в елиминациите на шампионата, където за последно игра при започване на 2018 година. " Малмьо " за повторно в последните 35 години продължава в пролетната фаза на европейски шампионат, откакто през предишния сезон бе отхвърлен от " Челси " на 1/16-финалите в конкуренцията.

Срещата на стадион " Паркен " сред районните противници бе изпълнена с множесто тежки конфликти, довели до общо осем жълти картона, показани от съдията Давиде Маса. Качествените отигравания с топката бяха малко, само че все пак такива сподели легендата Маркус Розенберг. На 37 години нападателят изигра последния мач в професионалната си кариера, намерила отговарящ свършек с триумфа в столицата на Дания. Розенберг, който е родом от Малмьо и младеж на клуба, се отдръпва с 226 мача за тима и 98 гола. За националния отбор на Швеция Розенберг означи 7 попадения в 30 срещи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР