Mallorca Championships, четвъртфиналСтефанос Циципас – Маркос Гирон 7-6(5), 3-6, 6-3Стефанос

...
Mallorca Championships, четвъртфиналСтефанос Циципас – Маркос Гирон 7-6(5), 3-6, 6-3Стефанос
Коментари Харесай

Циципас достигна до дебютния си ATP полуфинал на трева


Mallorca Championships, четвъртфинал

Стефанос Циципас – Маркос Гирон 7-6(5), 3-6, 6-3

Стефанос Циципас трябваше да постави съществени старания, само че все пак надви над Маркос Гирон и доближи до полуфиналите на ATP 250 шампионата в Майорка. Макар да бе надалеч от най-хубавото си равнище, в последна смета опитът и класата на международния №6 си проличаха в заключителния сет и той не разреши на американеца да сервира сензация.

Опонент на Циципас в борбата за място на финала ще бъде Бенжамен Бонзи.

Вторият подложен съумя да пробие пръв в откриващия сет и направи резултата 4-2 в своя изгода. Гирон обаче стартира да играе доста по-добре в отбранителен проект и това му оказа помощ да реализира цялостен поврат, преди неговият конкурент да възвърне равенството при 5-5. Впоследствие двамата си размениха по един пробив и по този начин се стигна до тайбрек. В него Циципас се оказа догонващ при 4-5, само че по-късно направи серия от три безответни точки и се наложи със 7-6(5).

В първите осем гейма от втория сет никой не съумя да пробие, въпреки Гирон да имаше три шанса да го стори. Статуквото бе на път да се резервира, само че в деветия американецът реализира поврат от 30-15 и записа първия брейк в сета. Той се оказа задоволителен, защото международният №67 завоюва идващото си подаване на нула и изравни резултата в мача след 6-4.

В края на заключителния сет опитът, както и по-добрата физическа кондиция на Циципас, наклониха везните в негова изгода. Гъркът стигна до решителен брейк и приключи мача със серия от три следващи извоювани гейма, триумфирайки със 7-6(5), 3-6, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР