„Малкото шато в Прованс” от Рут Кели е роман за

...
„Малкото шато в Прованс” от Рут Кели е роман за
Коментари Харесай

Малкото шато в Прованс - един роман, пропит с ароматно вино, слънце и мечти!

„ Малкото шато в Прованс” от Рут Кели е разказ за новите начала и смисъла на фантазиите. Една жена оставя тегобите на остарелия си живот и разрушеното си сърце, с цел да построи ново бъдеще измежду уханните лехи на шато в Южна Франция. Дали тайната на хубавото вино не е в любовта?

Ева е хваната в капан. Живее сиво всекидневие в огромния, безсърдечен град, вкопчена в работа, която не ѝ доставя наслаждение. Съпругът ѝ от двайсет години Марк е опразнил цялата им банкова сметка в неразумни вложения, а в този момент изчезва крепко пушек, без пояснение къде е отишъл и дали ще се появи още веднъж. Отгоре на това всичко сочи, че ѝ изневерява.

Ева не би могла да се усеща по-отритната от всички, когато изненадващо получава писмо от Южна Франция. Дядо ѝ, който не е виждала от дете, е завещал цялото си шато на нея. Какво може да търси Ева в Южна Франция? Единствената ѝ цел в живота постоянно е била да си обезпечи стереотипичната визия за съвременен комфорт – кариера, брак, деца.

 книга Ciela

Първият ѝ инстинкт е да продаде шатото. Но опияняващият пейзаж на Прованс, лозята и детските мемоари са задоволителни, с цел да я накарат да забави темпото и да се отдаде на простите житейски полезности. Запознанството с красивия сервитьор Жак също я кара да се колебае. Може би френското вино е ключът към същинските корени на Ева.

Но предишното готово ли е да я пусне, или ще се върне, с цел да посегне на новия ѝ дом?

Това е една занимателна и сантиментална история на Рут Кели, която отпраща читателите на странствуване в търсене на щастието, равновесието в живота и свободата на новото начало. Пропит с аромата на утринно кафе и изкусителното многообразие на провансалските виновност, това е разказ за всеки, който в миналото е губил нещо, само че е намирал нова, по-добра истина за себе си.

 книга Ciela
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР