Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима

...
Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима
Коментари Харесай

Бързо движещ се украинец причинил катастрофата с четири жертви на Хаинбоаз

Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от гибелта на четирима свои поданици , провокирана от тежката злополука в прохода " Хаинбоаз " нощес. При нея на място починаха баба, дядо и двете им внучета, които пътували в лек автомобил " Ауди " от Лясковец на юг към Шивачево.

След осъществен оглед на местопроизшествието излиза наяве, че непознатият жител е навлязъл в насрещното придвижване. Последвал е преден удар с идващия автомобил, в който пътуват баба, дядо и двамата им внуци, оповестява.
 злополука Проход на републиката БГНЕС
В градчето споделят, че умрелите били доста положителни и работливи хора. Зад кормилото бил дядото, който бил на 58 години. Той е някогашен миньор, в този момент пенсионер. Съпругата му била на 55 години - някогашна магазинерка и също пенсионерка.Те са родители на бащата на двете деца, които пътували на задната седалка в колата, написа.

-->

Бащата и майката на децата живеели разграничено от известно време. При майката в Лясковец останало 5-годишното момиченце, а 15-годишният й брат живеел при татко си в Шивачево, който е водач на тир. Той пътувал постоянно в чужбина и оставял момчето на грижите на баба и дядо.

Въпреки раздялата на родителите, връзките сред двамата били положителни и децата постоянно се събирали дружно за почивните дни . Така било и във съдбовния петък - дядото и бабата отишли в Лясковец, с цел да вземат внучката си за уикенда.
 злополука Проход на републиката БГНЕС
За злощастие те стигнали единствено на 2 км преди Гурково в прохода " Хаинбоаз " . Там отсреща им налетяло " BMW ", ръководено от 29-годишен украински жител, който обитавал краткотрайно в България като служащ в локален цех в Гурково .

В Шивачево приказват, че украинецът карал в Прохода със 180 км/час и влачил към 200 метра колата-ковчег на фамилията от подбалканското градче , преди тя да избухне в пламъци.

Експерти считат, че даже и скоростта на " BMW " -то да не е била чак толкоз висока, във всички случаи тя е била превишена, защото ограничаването в региона на злополуката е до 60 км/час.
 злополука Проход на републиката БГНЕС
В момента на случая - 18:35 часа в петък, асфалтът на пътя е бил леко мокър, защото преди малко е почнало да вали. Жертвите на случая ще бъдат заровени на следващия ден.

Бащата упорствал и четиримата да бъдат дружно, по този начин, както са срещнали гибелта си. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР