Малкото хора на президента Румен Радев, които се явиха като

...
Малкото хора на президента Румен Радев, които се явиха като
Коментари Харесай

РАЗНОСМЕТКА: Хората на Румен Радев размазаха кандидатите на ПП-ДБ и БСП

Малкото хора на президента Румен Радев, които се явиха като претенденти за кметове в страната, завоюваха два пъти повече гласове от съперниците си, издигнати от скърцащата коалация „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия, сподели инспекция в резултатите на ЦИК. Това се случи без явната поддръжка на президента и близкото до него придвижване „ Трети март “.

„ Продължаваме промяната “ изгряха на политическата сцена в служебните кабинети на Радев през 2021 година и бяха посочени за негов план. През 2022 година обаче влязоха в жестока война с президента. Публичните нападки сред президента и новите партийци не престават и до през днешния ден, написа „ Филтър “.

Малко преди локалния избор се провали проектът на служебните министри от последния кабинет на Радев да аплайват за кметове. Иван Шишков за София, Иван Демерджиев за Пловдив и Росен Христов за Варна. Трима от регионалните шефове при ръководството на Радев обаче се впуснаха в конкуренцията, употребявайки инерцията от славата във властта.

Бившият регионален шеф на Смолян Стефан Сабрутев е един от хората на президента, които играят за кмет. В неделя той ще се яви на балотаж против досегашния кмет на града Николай Мелемов.

Реклама

За Стефан Сабрутев гласоподаваха 3154 души. Зад него остава претендентът на ПП-ДБ Михал Камбарев с 2701 гласа. Камбарев е народен представител трети мандат, както множеството от претендентите на ПП-ДБ за регионалните градове. Въпреки старта си от позицията в Народното събрание Камбарев губи от индивида на президента Стефан Сабрутев. Любопитно е също, че Сабрутев побеждава и Българска социалистическа партия, чийто претендент беше през 2019 година.

Червеният Иван Френкев е едвам шести с 872 гласа.

Същото е ситуацията и в Сливен. Там някогашният регионален шеф на служебното държавно управление Минчо Афузов завоюва 5365, а претендентът на ПП- Демократична България Маринчо Христов е с 2,5 пъти по- невисок резултат – 2121 гласа. Христов е на шесто място, а Афузов е трети. Въпреки това той побеждава и претендента на Българска социалистическа партия – някогашния кмет на града Кольо Милев, който завоюва единствено 3015 гласа и остана четвърти.

Афузов също е някогашен кадър на Българска социалистическа партия, а цифрите демонстрират, че в случай че алените бяха с един човек в конкуренцията, щяха да стигнат балотаж в Сливен, на който в този момент ще се явят сегашният кмет Стефан Радев и изборът на „ Пряка народна власт “ – любимецът на роми и мутри със скромни заложби Пламен Стоянов, някогашен футболист.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР