Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, ще бъде спасено

...
Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, ще бъде спасено
Коментари Харесай

Българските власти се вслушахa в призива на Жан-Клод Ван Дам

 Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, ще бъде избавено след апела на холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам. Това съобщи Dariknews.

След новината за животното, бързо реагираха депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова и земеделският министър Десислава Танева. Така кученцето беше избавено. БАБХ ще даде позволение на норвежците чихуахуато да пристигна назад в България и да прекара 30 дни под карантина, каквито са разпоредбите.

По информация на Явор Гечев от " Четири лапи " става въпрос за нередовни документи, издадени на животното от наш ветеринар от Тервел, откъдето са продавачите и където му е публикуван паспорт и подложен микрочип.

Припомняме, че известният екшън артист прикани българските управляващи да оказват помощ за спасяването на 3-месечното чихуахуа. То щеше да бъде умъртвено в Норвегия, в случай че Българската организация за сигурност на храните не беше позволила да се върне у нас. 

Ван Дам помоли БАБХ да даде позволение сладкият домакински любим да се прибере в България във видео, излъчено онлайн в обществените мрежи
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР