Малко вероятно е веществените пари да изчезнат, въпреки че намалява

...
Малко вероятно е веществените пари да изчезнат, въпреки че намалява
Коментари Харесай

Цифровият юан може да застраши долара

Малко евентуално е материалните пари да изчезнат, макар че понижава потреблението им като способ на заплащане и нараства използването на цифрови валути, твърди най-голямата немска банка. Това съобщи изданието Cointelegraph.

Германската капиталова банка "Дойче банк ", която предвиждаше, че криптовалутите ще заменят фиатните пари до 2030 година, в този момент твърди, че паричните средства "дълго време ще са желан способ за заплащане ".

Проучване на "Дойче Банк " демонстрира три отчета за бъдещето на заплащанията

Банката предвижда ориентировъчно бъдеще за парите в последните си отчети "Бъдещето на заплащанията ", "Пари в брой: Динозавърът ще оцелее... За в този момент ", "Преминаване към цифрови портфейли и изгубване на пластмасови карти ", извършени от изследователската група на банката.

Паричните средства ще останат главен способ на заплащане в близкото бъдеще, само че ролята на цифровите заплащания продължава да нараства, споделят от "Дойче банк ".

"През последните 10 години се организира същинска гражданска война в цифровото заплащане. Наскоро няколко страни отстраниха банкноти на стойност 100 и повече $ и приложиха политики за подмяна на обичайните способи за заплащане с цифрови решения. В разгара на тези промени задграничните криптовалути съставляват опасност за политическата и финансовата непоклатимост, " декларират още от банката.

Част от отчет, фокусиран върху парите в брой, демонстрира, че една трета от хората в развитите страни избират парите в кеш, а повече от 50% са сигурни, че парите няма да изчезнат в никакъв случай. Освен това банката откри, че германците държат най-високия междинен % на паричните средства измежду напредналите стопански системи, който възлиза на 52 евро или към 57 $ все още на публикуването на публикацията. Според най-голямата немска банка Германия възнамерява да употребява още повече пари през идващите шест месеца.

Двете най-населени страни в света предизвикват по-широкото потребление на цифрови валути

"Дойче банк " акцентира, че бъдещето на паричните средства ще зависи доста от по-нататъшното развиване на Китай и Индия, които са двете най-населени страни в света. Двете страни предизвикват по-широкото потребление на цифрови валути и блокчейн.

Китайският президент да вземем за пример прикани страната да форсира приемането на блокчейн в края на 2019 година Индийският регулатор на скъпи бумаги неотдавна също разгласи, че ще изследва допустимо най-хубавото потребление на блокчейн системата на пазарите на скъпи бумаги. Тъй като съгласно известията в Китай се следи прогрес в цифрова валута, която се поддържа от държавното управление, "Дойче банк " предизвестява, че приемането на такава валута съставлява сериозна опасност за щатския $:

"Китай работи върху цифрова валута, подкрепена от централната банка на страната, която би могла да бъде употребена като мек или корав инструмент. В реалност, в случай че фирмите, които правят бизнес в Китай, са принудени да одобряват дигитален юан, това сигурно ще заплаши превъзходството на $ на международния финансов пазар. "

Що се отнася до възходящата наклонност в криптовалутите и блокчейн промишлеността, "Дойче банк " също интензивно работи в развиването на тази област. През септември 2019 година "Дойче банк " се причисли към блокчейн мрежата на JPMorgan и Междубанковата осведомителна мрежа, с цел да понижи разноските за обработка на сложни заплащания и да предложи по-добри потребителски услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР