Малко вероятно е Великобритания да остане без основни продукти като

...
Малко вероятно е Великобритания да остане без основни продукти като
Коментари Харесай

"Твърд" Брекзит: Великобритания няма да остане без тоалетна хартия, но плодовете ще са малко

Малко евентуално е Англия да остане без съществени артикули като тоалетна хартия при положение на Брекзит без договорка, само че е допустимо да има дефицит на някои пресни плодове и зеленчуци и цените да се покачат, предизвестиха ръководители на супермаркети, представени от " Ройтерс ".

Търговците на дребно John Lewis и Co-Operative Group, както и насилствено оповестен от държавното управление отчет късно в сряда хвърлиха светлина върху това, което клиентите може да чакат да намерят, или пък не, на рафтовете в супермаркетите след 31 октомври.

Правителството изиска супермаркетите да се приготвят за опцията за безреден Брекзит, запасявайки се с храни, само че ръководители на вериги супермаркети споделят, че е съвсем невероятно да се складират свежи храни за дълго време и че хората може да не намерят всичко, което желаят, по рафтовете.

Стив Мърълс, основен изпълнителен шеф на Co-op, сподели, че компанията е осигурила в допълнение пространство за депозиране, само че чака дефицит на някои свежи храни, както и нарастване на цените. " Ще складираме главните артикули, които може да очаквате. Вода, тоалетна хартия, дълготрайни консерви ", добави той. Според него плодове като ябълки, круши, боровинки и ягоди може да би трябвало да се транспортират по-скъпо по въздух от южното полукълбо, с цел да се избегнат натоварените пристанища.

Има риск и за съществуването на зеленчуци във Англия, защото Европейският съюз доставя към 86% от марулите и 70% от доматите съгласно Британския консорциум за търговия на дребно.

" Ясно е, че при малотрайните свежи артикули, които се внасят от Европа, ще бъде по-трудно, в случай че доставките бъдат нарушени ", разяснява Роб Колинс, ръководещ шеф на групата супермаркети на John Lewis – Waitrose.

Премиерът Борис Джонсън даде обещание да изведе Англия от Европейски Съюз със или без договорка на 31 октомври и съобщи, че няма да желае пролонгация, макар че депутатите гласоподаваха той да го направи, с цел да се избегне Брекзит без договорка.

В проектите на английското държавно управление за Брекзит без договорка се предизвестява за съществени нарушавания на трафика през Ламанша, засягащи доставките на медикаменти и избрани свежи храни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (706)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР