Малко вероятно е Русия да се изтегли от завладения сухопътен

...
Малко вероятно е Русия да се изтегли от завладения сухопътен
Коментари Харесай

Москва: Русия ще срази украинските сили в Донбас

Малко евентуално е Русия да се изтегли от завладения сухопътен кулоар по южното крайбрежие на Украйна, Москва ще съкруши украинските сили в Донбас, твърди пред Ройтерс съветският дипломат в Лондон.

Според английското разузнаване Москва евентуално концентрира жива мощ и бойна техника по посока на Сиверск, на осем километра от сегашната фронтова линия.

Русия заяви, че е унищожила две английски противокорабни ракетни системи " Харпун ". През юни преносът на съветски газ през Украйна е бил на рекордно ниски стойности, разгласи украинският оператор и упрекна Москва в " газов шантаж ".

В понеделник Русия стопира подаването на газ за Европа през " Северен поток-1 ", който излиза в планувана 10-дневна профилактика. Миналия месец Газпром мощно понижи подаването по тръбата поради забавено връщане на турбина, обслужвана в Канада.

Решението за нейното връщане към този момент е взето, макар настойчивите апели на Украйна това да не се случи, твърди източник на Ройтерс. Според съветския водач продължаването на глобите ще докара до " касатрофално " повишаване на силата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР