Малко вероятно е Илън Мъск, който отпразнува 51-вия си рожден

...
Малко вероятно е Илън Мъск, който отпразнува 51-вия си рожден
Коментари Харесай

Как да отгледате гений и милиардер: 5-те съвета на Мей Мъск

Малко евентуално е Илън Мъск, който отпразнува 51-вия си рожден ден на 28 юни, да чува упреци от майка си от сорта на: „ А синът на моята другарка реализира... “.

Днес той е най-богатият човек на планетата, бизнесмен, вложител, откривател – всичко, което може да се включи в понятието талант. Но зад сполучливия мъж нормално стои надарена жена. В случая майка му.

Ето какви препоръки за развъждането на деца дава тя в записките си.

Никога не се отхвърляй

Мей Мъск е писателка, известна най-много с нашумялата книга „ Жена с проект: правила за благополучен живот “ и модел, който към момента канят да стане лице за корица на лъсками списания. Животът ѝ е като приказка, само че не постоянно е било по този начин.

На 31 години Мей напуща насилника-съпруг и остава самотна майка с три деца. Тя си спомня този сложен интервал, от който си е  взела поука – в никакъв случай не се предавай и показвай с образец на децата, помни, че трудолюбието е едно от най-хубавите качества, поучава тя.

Мей предизвестява всички работещи майки да нямат възприятие за виновност: „ Ако не работехте и бяхте депресирани, децата ви също нямаше да са щастливи, нали? “.

И също тя по този начин поучава от ранна възраст децата да бъдат включени и да оказват помощ на родителите. И трите ѝ деца вземат участие работато ѝ. Илън, да вземем за пример, ѝ оказва помощ да разгадае компютърните стратегии.

Нека детето бъде независимо

Мей акцентира, че в никакъв случай не е третирала децата си като бебета и постоянно им е давала самостоятелност при вземането на решения. Тя не ги е принуждавала да избират образователни предмети и даже не е проверявала домашните им, оставяйки тези отговорности на персоналната им отговорност (което не попречи на Мъск да стане първият човек, чието положение надвиши 300 милиарда $ през 2021 г.).

Тя даже им е разрешила да избират сами университети, да аплайват за банкет и за студентски стипендии. В фамилията всичко се е градило на доверие: „ Когато се увериш, че всичко е наред с децата ти, дано те се грижат сами за себе си “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР