Малко трябва на инвеститорите в азиатските технологични акции, за да

...
Малко трябва на инвеститорите в азиатските технологични акции, за да
Коментари Харесай

Драматичен спад на акциите на Samsung понижи с 1,4% корейския индекс Kospi


Малко би трябвало на вложителите в азиатските софтуерни акции, с цел да стартират под паника разпродажби. В понеделник Samsung Electronics, която е най-големия сегмент на корейския пазар, регистрира 5% срив в цената на акциите. Това е най-сериозното проваляне от повече от една година, явно провокирано от Morgan Stanley, която намали оценката си за акциите с една степен до " Equal-weight ". Това беше задоволително, с цел да се намали и целият корейски показател Kospi с 1,4%, написа в собствен разбор The Wall Street Journal, представен от Investor.bg и bloombergtv.bg.

Банката слага под подозрение обстоятелството дали взривът на пазара на чипове с памет, който подхранваше двукратното повишаване на акциите на Samsung от началото на 2016 година, към този момент не доближава своя пик. Цените на NAND чиповете за памет, употребявани за предпазване, при които Samsung е международен водач на пазара, към този момент започнаха да се намаляват.

Въпреки изразените паники, отчетът на Morgan Stanley не звучи толкоз обезпокоително. Банката към момента чака облагата на Samsung да нарасне с 23% през идната година, което е по-висок растеж от междинната прогноза за напредък от 20,3%, демонстрират данни на S&P Global Market Intelligence.

Реакцията за засилени разпродажби при толкоз мек отчет е очевиден знак за чувствителността на пазарите и изключително към софтуерните акции сега. Предположението, че има заплаха облагата да не оправдае прегряващите упования, се оказва задоволително, с цел да се започват разпродажби на високотехнологични акции.

Акциите на Samsung може да не са последните, които ще пострадат. Анализаторите покачват упованията си за приходите на азиатските софтуерни компании, защото действителните им резултати непрекъснато надминават по-ранните прогнози. Samsung, да вземем за пример, осъществя по-добра от предстоящата оперативна облага през всяко едно тримесечие от 2016 насам като се изключи третото тримесечие на предходната година. Съответно прогнозите за приходите за компанията през тази и идната година се удвояват за последните 18 месеца, демонстрират данни на S&P Global Market Intelligence.

Подобен оптимизъм изобилства и във връзка с други софтуерни акции, като тези на китайските Tencent и Alibaba, които дружно със Samsung са трите най-големи съставния елемент на показателя MSCI Emerging Markets. Според FactSet повече от 90% от анализаторите дават на тези две компании рейтинг за покупка без нито една рекомендация за разпродажби. Акциите на Alibaba и Tencent - с обща пазарна стойност от към $1 трлн., усилват цената си повече от два пъти през тази година, което не престават да кара анализаторите да покачват прогнозите си. Сега анализаторите чакат приходите им да се удвоят до 2020.

Лесните пари, преследващи по-добра възвръщаемост, доведоха до по-високите оценки на тези азиатски софтуерни компании. Потъването на Samsung от понеделник е единствено подготовка на това, което може да се случи, когато се преобърне непреодолимият прилив на оптимизъм.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР