Малко странна е тази кандидатура.Това беше първият коментар в понеделник

...
Малко странна е тази кандидатура.Това беше първият коментар в понеделник
Коментари Харесай

Васил Терзиев за Хекимян: Малко странна е тази кандидатура

" Малко странна е тази кандидатура. "

Това беше първият коментар в понеделник пред " Нова нюз " на кандидат-кмета на София Васил Терзиев, повдигнат от ПП-ДБ, " Спаси София " и други, на номинацията на ГЕРБ за столицата - Антон Хекимян.

Терзиев припомни и думи по собствен адрес на настоящия ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ, че " София не е образователна кола ". 

Малко по-рано Хекимян разгласи, че предходната седмица е имал диалог с водача на ГЕРБ Бойко Борисов за кандидатирането си за кмет. Терзиев се усъмни в неговата готовност за борбата за София.

" Радвам се, че за една седмица е съумял толкоз да напредне ", сподели той за изказванията за готовността на досегашния новинарски началник в бТВ.

" Месеци наред лишава построяването на екип, положителните практики да се намерят ", добави Васил Терзиев.

На въпрос за думите на Хекимян, че през годините е задавал въпроси по доста проблеми на столицата, претендентът на ПП-ДБ репликира, че това не е задоволително.

Борисов преди дни анонсира избора на ГЕРБ, който през днешния ден публично стана прочут, че е Хекимян, като " ексцентрична кандидатура ".

" Нестандартна кандидатура е ", съгласи се Терзиев, само че съгласно него досегашният тв публицист " мъчно може да се откъсне от облика на ГЕРБ, който партията е оставила в града за 17 години ".

Попитан дали позволява, че на втори тур претендентът на ГЕРБ може да обере гласовете на издигнатите от Българска социалистическа партия и " Възраждане " кандидати, той отговори, че няма такива терзания, тъй като:

" За нас централното постоянно е било по какъв начин да стигнем до жителите. Важно е по какъв начин да изградим връзката с жителите, те усещат в този момент общината като непознато тяло. Процесът би трябвало да почне оттова - ангажиране на жителите и решаването на систематичните проблеми на града ".

Според Терзиев той превъзхожда Хекимян със доста по-големия си управленски опит, стратегия, екип - " аз съм работил с тези хора месеци наред, взел участие съм в техния избор ".

Обясни, че в случай че бъде определен, първата задача, с която ще се заеме, е бюджет 2024 година на столицата, " би трябвало да се стартира работа по него от прекрачването на " Московска ". Като подчертава, че ще се бори за децентрализация - повече пари да отиват при районните кметове. При това по ясна формула за разпределението им.

" Има в този момент разделяне на наши и ваши. Основните средства отиват в регионите, където са кметовете на ГЕРБ ", добави той.

За ремонтите (и ремонтите на ремонтите в София) каза, че казусът е систематичен:

" Това, което куца най-вече е заниженият надзор, неналичието на разбор, по какъв начин се прави задание без публично разискване. Ще променим процеса, самата община да бъде по-отговорна в оформянето на самото задание, да има, когато е допустимо, разделяне на проектантската и изпълнителска активност ".

Пак повтори, че за един мандат казусът с детските градини може да бъде решен.

По болната си тематика за произхода си отново разяснява:

" Връзки с Държавна сигурност нямам и доста държа да не се вменяват. Вярвам, че човек би трябвало да бъде съден по делата му, по компетенциите му, по концепциите му ".

Готов е на дебати с Антон Хекимян с убеждението:  " По-добрият да победи ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР